Köttrullader fyllda med senap och lök
4
Rullar av nöt ytterfilé med överraskningsinnehåll. Snellmans färskt kött är alltid 100 % finländskt, GMO-fritt kött från familjegårdar.
Ingredienser
- 4 Snellmans Lövbiff av nöt ytterfilé (2 paket)
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- 1 msk matfett
- 1 stor gul lök
- 1 msk socker
- 4 msk senap
- 33 cl pilsner
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk köttfond
- 4 msk Maizena ljus redning
Instruktioner
Krydda biffarna på båda sidorna med salt och peppar. Skär löken i ringar. Stek den guldgul och mjuk i fett. Strö på socker, rör om och låt blandningen svalna.
Bred senap på biffarna och strö på löken. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runtom i stekpanna eller stekgryta. Häll i pilsnern och köttfonden.
Efterstek under lock på svag värme i 2 timmar. Tillsätt grädde och avred med Maizenamjöl. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis och rårörda lingon. Kom ihåg att ta bort tandpetarna före servering.