Krispiga korvmuffins med kål- och äppelsalsa

Makkaramuffinit ja raikas omena-kaalisalsa 2

Krispiga salta korvmuffins med än fräsch salsa på äppel och kål. Varför inte? Recepten härstammar från Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Gurmee-bloggen.

12

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig skinnfri länk (450 g)
  • 7 dl rågbrödkuber
  • 75 g färska champinjoner
  • 200 g riven cheddarost
  • 4 st ägg
  • 1 dl röd mjölk
  • svartpeppar ur kvarn
  • 2 st äpplen (Granny Smith)
  • 500 g kål
  • 1 st lime
  • 1 liten knippe färsk persilja
  • 1 msk agavesirap (mexikansk)
  • 1 dl torr äppelcider

Krispiga korvmuffins med kål- och äppelsalsa — Gör så här

  1. Fyll en skål med brödkuber och riven cheddar. Hacka champinionerna och lägg i skålen. Skär 12 sneda skivor av den ena korven och ställ åt sidan samtidigt som du hackar resten av korven i små bitar och lägger i skålen med de övriga ingredienserna. Gör äggstanning av äggen och mjölken i en skild skål innan du rör ner den i skålen och kryddar med svartpeppar.
  2. Smörj 12 muffinsformar (en plåt) och fördela blandningen jämnt. Den här typen av muffins varken jäser före gräddning eller sväller under, så högarna kan vara rejäla. Gör ändå en jämn yta överst för senare. Grädda i 175 grader i 25 minuter tills ytan ser gyllenbrun och krispig ut.
  3. Skala dina äppel och hacka till små kuber. Rengör kålen och skär i små bitar och lägg i en skål tillsammans med dina äpplen. Kläm i lite limejuice och rör om. Varva ännu under omrörning med cider och sirap.
  4. Stek korvskivorna i smör gyllenbruna på bägge sidor, stek gärna så länge på en sida att skivan börjar påminna om en kopp.
  5. Ställ en korvskiva på en muffins och fyll med salladsblandningen.

Rate

Dela

Kommentarer