Kryddig köttgryta med linser och brysselkål
30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 1 stor lök
- 1 röd chili
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 kanelstång
- 1 tsk frön av koriander
- 2 tsk gurkmeja
- 2 lagerblad
- 1 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 200 g brysselkål
- 1 burk röda linser (á 380 g/230 g)
Instruktioner
Tag strimlorna i rumstemperatur cirka 30 minuter innan stekning.
Bryn strimlorna i en het panna i 2-3 minuter, ställ åt sidan för att vänta.
Bearbeta brysselkålen. Skär stjälken från kålen och ta bort eventuella vissna blad. Skär av på mitten eller i några mindre bitar, ställ åt sidan för att vänta.
Krossa korianderfröna i en mortel. Häll ca 0,5 msk olja i grytan och tillsätt de krossade korianderfröna, lagerblad och kanelstången. Bryn kryddorna lätt på låg värme i 1-2 minuter. Var noga med att det inte bränns.
Tillsätt hackad lök, vitlök, ingefära och chili, bryn lätt i ytterligare några minuter. Tillsätt köttet, krossade tomater och brysselkålen. Krydda med salt.
Låt sjuda under lock i ca. 15 minuter.
Skölj upp linserna ordentligt och låt rinna av innan du tillsätter dem till grytan och låter den koka upp ännu en gång.
Servera grytan med fullkornsris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 382 kJ / 91 kcal | 1145 kJ / 274 kcal |
Fett | 3.6 g | 10.7 g |
- varav mättat fett | 0.7 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 6.3 g | 19 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 8.4 g |
Protein | 7 g | 20 g |
Fiber | 3.2 g | 9.6 g |
Salt | 0.8 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.