Länk-brysselkålspaket med honung
4
Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Kärähtäneet.
Ingredienser
- 1 pkt Snellmanin All Natural Länkkorv 400g
- 2 små morötter
- 15 cm purjo
- 300 g brysselkål
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk rybsolja för stekning
- 2 tsk honung
- 1 tsk fullkornssenap
- 0.5 tsk torkad dragon
- lite peppar ur en pepparkvarn
- lite salt
- 2 ark med bakplåtspapper
Instruktioner
Skär länkkorvarna i fyra bitar och skär varje bit på längden till fyra skivor. Skala och stycka purjon och morötterna. Ta bort brysselkålens kanter och möjliga dåliga blad och halvera dem. Skala och finhacka vitlöken.
Värm upp en skvätt olja på en stekpanna. Tillsätt morot, purjo, brysselkål och vitlök och stek dem gyllenbruna på medelhög värme i några minuter. Grönsakerna får bli knapriga. Stäng sedan av plattan och tillsät honung, senap och kryddor och blanda.
Skär bakplåtspappret i delar så att du får totalt fyra ark. Lägg på varje ark två korvskivor och grönsaksblandning och täck varje portion med två till korvskivor. Vik som paket.
Stek paketen på en panna på medelhög värme någon minut på vardera sida, tills det syns genom pappret att korven fått färg. Servera ett paket per matgäst. Öppna paketet eller njut genom ett delvis öppnat paket i hamburgerstil.