
Lantgrispasta med tomat och bacon-gremolata
Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g30min
4
Lätt
Ingredienser
Lantgrispasta med tomat
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 2 bladselleri
- 4 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk sojasås
- 3 dl köttbuljong
- 200 g körsbärstomat
- 0,5 dl oliv utan kärna i saltlag
- 350 g fettuccine pasta
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Bacon-gremolata
- 150 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 5 vitlökslyftor
- 14 g jalapeno
- 0,5 dl persilja
- 0,5 dl basilika
- 65 g citron skal
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
Pasta
-
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hacka även bladsellerin i små bitar. Värm 2 matskedar olja i en panna och sautera löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök och selleri och fortsätt sautera en stund. Rör i tomatpuré och sojasås.
-
Tillsätt buljong och låt koka en kvart, under tiden kan du göra mindre bitar av dina körsbärstomater och skiva dina oliver.
-
Ta en annan panna och värm upp 2 matskedar olja och stek köttet tills de är klara och har fått färg – krydda med salt och svartpeppar.
-
Koka pastan i saltat vatten och häll av vätskan.
-
Rör ihop alla ingredienser – sås, tomater, oliver, lantgris och pasta. Smaka av och salta vid behov. Tillsätt även svartpeppar. Servera med gremolata.
Gremolata
-
Hacka bacon, skala och hacka vitlök och hacka även örterna.
-
Stek ditt bacon knaprigt på stekpanna och tillsätt vitlök i slutet av tillredningen. Låt svalna och rör sen i resten av ingredienserna och krydda med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 430 g | |
---|---|---|
Energi | 761 kJ / 182 kcal | 3271 kJ / 782 kcal |
Fett | 9 g | 38.9 g |
- varav mättat fett | 1.7 g | 7.4 g |
Kolhydrat | 15.8 g | 67.8 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 5.2 g |
Protein | 8 g | 36 g |
Fiber | 1.6 g | 6.7 g |
Salt | 1.7 g | 7.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.