Lantgrispasta med tomat och bacon-gremolata
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Lantgrispasta med tomat
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 2 bladselleri
- 4 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk sojasås
- 3 dl köttbuljong
- 200 g körsbärstomat
- 0.5 dl oliv utan kärna i saltlag
- 350 g fettuccine pasta
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Bacon-gremolata
- 150 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 5 vitlökslyftor
- 14 g jalapeno
- 0.5 dl persilja
- 0.5 dl basilika
- 65 g citron skal
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
Pasta
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hacka även bladsellerin i små bitar. Värm 2 matskedar olja i en panna och sautera löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök och selleri och fortsätt sautera en stund. Rör i tomatpuré och sojasås.
Tillsätt buljong och låt koka en kvart, under tiden kan du göra mindre bitar av dina körsbärstomater och skiva dina oliver.
Ta en annan panna och värm upp 2 matskedar olja och stek köttet tills de är klara och har fått färg – krydda med salt och svartpeppar.
Koka pastan i saltat vatten och häll av vätskan.
Rör ihop alla ingredienser – sås, tomater, oliver, lantgris och pasta. Smaka av och salta vid behov. Tillsätt även svartpeppar. Servera med gremolata.
Gremolata
Hacka bacon, skala och hacka vitlök och hacka även örterna.
Stek ditt bacon knaprigt på stekpanna och tillsätt vitlök i slutet av tillredningen. Låt svalna och rör sen i resten av ingredienserna och krydda med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 430 g | |
---|---|---|
Energi | 761 kJ / 182 kcal | 3271 kJ / 782 kcal |
Fett | 9 g | 38.9 g |
- varav mättat fett | 1.7 g | 7.4 g |
Kolhydrat | 15.8 g | 67.8 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 5.2 g |
Protein | 8 g | 36 g |
Fiber | 1.6 g | 6.7 g |
Salt | 1.7 g | 7.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.