Lantgrispasta med tomat och bacon-gremolata

Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata

Hösten och vardagen skriker efter enkel och god vardagmat, som inte tar för länge att tillreda. På mindre än en halvtimme kan du tillreda denna läckerhet, som bygger på inhemsk lantgris och italienska kryddor. En fräsch bacon-gremolata gör din arbetsvecka!

Receptet är framtaget i samarbete med webbplatsen Satokausi.fi.

4 29

Ingredienser

Pasta
  • 1 st lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st skaft bladselleri
  • 4 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk sojasås
  • 3 dl buljong (eller 3 dl vatten och 1 msk buljongpulver)
  • 200 g körsbärstomater
  • 0,5 dl stenfria oliver
  • 1 ask Snellmans filéstrimlor av lantgris 300g
  • salt och svartpeppar
  • 350 g Fettuccine eller annan pasta
Bacon-gremolata
  • 1 paket Snellman Riktig bacon 150 g
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 st jalapeno
  • 0,5 dl färsk, finhackad persilja
  • 0,5 dl färsk, finhacka basilika
  • 1 skalet av en citron
  • saften av en halv citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Lantgrispasta med tomat och bacon-gremolata — Gör så här

Pasta
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Hacka även bladsellerin i små bitar. Värm 2 matskedar olja i en panna och sautera löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök och selleri och fortsätt sautera en stund. Rör i tomatpuré och sojasås.
  2. Tillsätt buljong och låt koka en kvart, under tiden kan du göra mindre bitar av dina körsbärstomater och skiva dina oliver.
  3. Ta en annan panna och värm upp 2 matskedar olja och stek köttet tills de är klara och har fått färg - krydda med salt och svartpeppar.
  4. Koka pastan i saltat vatten och häll av vätskan.
  5. Rör ihop alla ingredienser - sås, tomater, oliver, lantgris och pasta. Smaka av och salta vid behov. Tillsätt även svartpeppar. Servera med gremolata.
Gremolata
  1. Hacka bacon, skala och hacka vitlök och hacka även örterna.
  2. Stek ditt bacon knaprigt på stekpanna och tillsätt vitlök i slutet av tillredningen. Låt svalna och rör sen i resten av ingredienserna och krydda med salt och svartpeppar.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer