Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata
Lomien loputtua ja koulujen käynnistyttyä, päivittäisen pyörityksen keskellä tarvitaan nopeasti ja helposti valmistuvaa maukasta arkiruokaa. Tomaattinen possupasta pelastaa päivän kuin päivän, sillä se on valmista alle puolessa tunnissa. Sesongin kasviksilla höystetty pasta tarjoillaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja sitruunasta sekoitetun pekoni-gremolatan kera.
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.
4
29 min
Ainekset
- Tomaattinen possupasta
-
- 1 kpl sipuli
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 4 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 dl lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 rkl lihaliemijauhetta)
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 0,5 dl kivettömiä oliiveja
- 1 rasia Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300g
- suolaa ja mustapippuria
- 350 g fettuccinea tai muuta pastaa
- Pekoni-gremolata
-
- 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia 150 g
- 5 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl jalapeno
- 0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata — Ohje
- Pasta
-
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja selleri, jatka kuullottamista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja soijakastike.
- Lisää lihaliemi ja anna kiehua noin vartin verran. Sillä aikaa paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit.
- Kuumenna 2 rkl öljyä erillisellä pannulla ja paista Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet ruskistuneiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Sekoita kaikki pastan ainekset eli kastike, kirsikkatomaatit, oliivit, possun suikaleet ja pasta keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile pekoni-gremolatan kanssa.
- Gremolata
-
- Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit valmiiksi.
- Ruskista pekoni pannulla rapsakaksi ja lisää valkosipuli joukkoon ihan paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta joka tulee meidän perhetiloilta. Näillä pääsee tekemään melkein mitä vain hyvää keittiössä, vain oma mielikuvitus ja maku toimikoon rajana!”
Kai, tuotekehittäjä