Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata

Tomaattinen possupasta ja pekoni-gremolata

Lomien loputtua ja koulujen käynnistyttyä, päivittäisen pyörityksen keskellä tarvitaan nopeasti ja helposti valmistuvaa maukasta arkiruokaa. Tomaattinen possupasta pelastaa päivän kuin päivän, sillä se on valmista alle puolessa tunnissa. Sesongin kasviksilla höystetty pasta tarjoillaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja sitruunasta sekoitetun pekoni-gremolatan kera.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 29 min

Ainekset

Tomaattinen possupasta
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 dl lihalientä (tai 3 dl vettä ja 1 rkl lihaliemijauhetta)
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 0,5 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 rasia Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300g
  • suolaa ja mustapippuria
  • 350 g fettuccinea tai muuta pastaa
Pekoni-gremolata
  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia 150 g
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl jalapeno
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattinen possupasta & pekoni-gremolata — Ohje

Pasta
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja selleri, jatka kuullottamista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja soijakastike.
  2. Lisää lihaliemi ja anna kiehua noin vartin verran. Sillä aikaa paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä erillisellä pannulla ja paista Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet ruskistuneiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  5. Sekoita kaikki pastan ainekset eli kastike, kirsikkatomaatit, oliivit, possun suikaleet ja pasta keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile pekoni-gremolatan kanssa.
Gremolata
  1. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit valmiiksi.
  2. Ruskista pekoni pannulla rapsakaksi ja lisää valkosipuli joukkoon ihan paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit