Lapskojs med knackkorv
1h
6
Lätt
En variation av den traditionella lapskojsen.
Ingredienser
Lapskojs med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 1 kg potatismos
- 1 ägg
- 1 tsk vitpeppar
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Gör först potatismosen, antingen själv eller av färdigt mospulver. Skär korven i bitar och bryn dem i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och sätt i en ugnsform. Grädda i 200 grader ca 20-30 min tills ytan fått en fin färg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 602 kJ / 144 kcal | 1205 kJ / 289 kcal |
Fett | 8.5 g | 17 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 5.8 g |
Kolhydrat | 11 g | 22 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 2.6 g |
Protein | 6 g | 11 g |
Fiber | 0.7 g | 1.4 g |
Salt | 1.1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.