
Lasagnepanna
Malet kött av nöt 10 % 400 g35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk olivolja
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 burk av tomatkross (á 500 g)
- 2 dl vatten
- 2 msk köttfond
- 8 lasagneskivor
- 200 g Ricotta-ost
- 0.5 kruka basilika
- 150 g körsbärstomat
- svartpeppar från kvarn
Instruktioner
-
Skala och finhacka löken. Värm olja i en panna med höga kanter och bryn köttet.
-
Tillsätt löken och stek i ytterligare ett par minuter eller tills löken är mjuk. Krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
-
Häll krossade tomater, vatten och fond i pannan. Koka under lock i ett par minuter.
-
Krossa lasagneplattorna i några bitar och sänk ner i såsen. Täck över med lock och låt blandningen puttra på i 15–20 minuter. Rör om nu och då under tiden. Kontrollera tills du är nöjd med pastans konsistens.
-
Ös ricotta på ytan och rör om lätt med en sked så att osten blandar sig en aning med lasagnen.
-
Halvera körsbärstomaterna och sätt i pannan. Toppa med färsk basilika och några varv ur pepparkvarnen.
Tips
Pannulasagnen tavoin kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös lasagnekeitto. Katso resepti täältä!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 418 kJ / 100 kcal | 1881 kJ / 449 kcal |
Fett | 4.4 g | 19.8 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 8.2 g |
Kolhydrat | 7.8 g | 35 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 9.9 g |
Protein | 7 g | 30 g |
Fiber | 1.1 g | 5.1 g |
Salt | 0.7 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.