Lasagnepanna
35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk olivolja
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 burk av tomatkross (á 500 g)
- 2 dl vatten
- 2 msk köttfond
- 8 lasagneskivor
- 200 g Ricotta-ost
- 0.5 kruka basilika
- 150 g körsbärstomat
- svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Värm olja i en panna med höga kanter och bryn köttet.
Tillsätt löken och stek i ytterligare ett par minuter eller tills löken är mjuk. Krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
Häll krossade tomater, vatten och fond i pannan. Koka under lock i ett par minuter.
Krossa lasagneplattorna i några bitar och sänk ner i såsen. Täck över med lock och låt blandningen puttra på i 15–20 minuter. Rör om nu och då under tiden. Kontrollera tills du är nöjd med pastans konsistens.
Ös ricotta på ytan och rör om lätt med en sked så att osten blandar sig en aning med lasagnen.
Halvera körsbärstomaterna och sätt i pannan. Toppa med färsk basilika och några varv ur pepparkvarnen.
Tips
Pannulasagnen tavoin kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös lasagnekeitto. Katso resepti täältä!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 418 kJ / 100 kcal | 1881 kJ / 449 kcal |
Fett | 4.4 g | 19.8 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 8.2 g |
Kolhydrat | 7.8 g | 35 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 9.9 g |
Protein | 7 g | 30 g |
Fiber | 1.1 g | 5.1 g |
Salt | 0.7 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.