Hoppa till innehållet
Leverlåda

Leverlåda

Nötlever i bit ca 500 g

8

2h 30min total tid

Lätt

Med eller utan russin? Det är den stora frågan varje finländare ställer sig när det kommer till denna vardagsrätt. Leverlåda passar också på julbordet. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Leverlåda
  • 3 dl grötris
  • 2 dl vatten
  • 5 dl helmjölk
  • 1 pkt Snellman Nötlever i bit ca 500 g
  • 2 ägg
  • 2 lök
  • 75 g smör
  • 2 dl sirap
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl russin

Instruktioner

Koka riset i vatten och mjölk i ca 20 minuter. Tärna löken i små bitar och bryn i stekpannan.
Skär levern i bitar och sätt i matberedaren med kniv i botten. Kör levern ca 2 min tills den är finfördelad. Koka russinen i vatten i ca 5 min, häll bort vattnet. Smält smör.
Blanda alla ingredienserna med levern. Häll i en smord ungsform och grädda i ugnen i ca 90 min i 175 grader.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 867 kJ / 206 kcal 1994 kJ / 474 kcal
Fett 6.2 g 14.3 g
- varav mättat fett 3.3 g 7.6 g
Kolhydrat 28.7 g 66.1 g
- varav sockerarter 16.7 g 38.4 g
Protein 8 g 18 g
Fiber 1.5 g 3.5 g
Salt 1.1 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan