
Leverlåda
8
2h 30min total tid
Lätt
Med eller utan russin? Det är den stora frågan varje finländare ställer sig när det kommer till denna vardagsrätt. Leverlåda passar också på julbordet. Herr Snellmans recept, varsågod!
8
2h 30min total tid
Lätt
Koka riset i vatten och mjölk i ca 20 minuter. Tärna löken i små bitar och bryn i stekpannan.
Skär levern i bitar och sätt i matberedaren med kniv i botten. Kör levern ca 2 min tills den är finfördelad. Koka russinen i vatten i ca 5 min, häll bort vattnet.
Blanda alla ingredienserna med levern. Häll i en smord ungsform och grädda i ugnen i ca 90 min i 175 grader.
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 996 kJ / 237 kcal | 2291 kJ / 546 kcal |
Fett | 10 g | 22 g |
- varav mättat fett | 5.5 g | 12.6 g |
Kolhydrat | 28.8 g | 66.2 g |
- varav sockerarter | 16.7 g | 38.5 g |
Protein | 8 g | 18 g |
Fiber | 1.5 g | 3.5 g |
Salt | 1.5 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan