Leverlåda

Maksalaatikko 1

Med eller utan russin? Det är den stora frågan varje finländare ställer sig när det kommer till denna vardagsrätt. Leverlåda passar också på julbordet. Herr Snellmans recept, varsågod!

8 150 min

Ingredienser

  • 3 dl grötris
  • 2 dl vatten
  • 5 dl hel)mjölk
  • 500 g Nöt lever
  • 2 ägg
  • 2 lökar
  • 150 g smör
  • 2 dl sirap
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk meiram
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl russin

Gör så här

  1. Koka riset i vatten och mjölk i ca 20 minuter. Tärna löken i små bitar och bryn i stekpannan. Skär levern i bitar och sätt i matberedaren med kniv i botten. Kör levern ca 2 min tills den är finfördelad. Koka russinen i vatten i ca 5 min, häll bort vattnet. Blanda alla ingredienserna med levern. Häll i en smord ungsform och grädda i ugnen i ca 90 min i 175 grader.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept