Makaronigryta
4
15min total tid
Lätt
Makaroner och malet kött. En verklig klassiker i många familjer. Med lite cheddar, små tomater och färsk basilika blir den verkligen pigg också.
Ingredienser
Makaronigryta
- 200 g helkornsmakaroner
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 lök
- 1 msk olja
- 1 buljongtärning
- 1 Dessutom
Dessutom
- 2 dl riven cheddarost
- 250 g körsbärstomat
- 1 dl löv av basilika
Instruktioner
Koka makaronerna i salt vatten enligt föreskriften på paketet. Avlägsna vätskan.
Skala och hacka löken. Värm upp olja i en stor stekpanna och tillsätt löken och stek i några minuter.
Tillsätt och bryn malet kött, krydda med buljongtärning och blanda i makaronerna.
Avsluta med att lägga i riven ost, halverade körsbärstomater och färsk basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 280 g | |
---|---|---|
Energi | 1104 kJ / 265 kcal | 3091 kJ / 742 kcal |
Fett | 16.6 g | 46.4 g |
- varav mättat fett | 7.6 g | 21.3 g |
Kolhydrat | 12.6 g | 35.2 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 5 g |
Protein | 14 g | 40 g |
Fiber | 2 g | 5.6 g |
Salt | 0.8 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.