Makaronigryta

Makaronipata

Makaroner och malet kött. En verklig klassiker i många familjer. Med lite cheddar, små tomater och färsk basilika blir den verkligen pigg också.

4 15 min

Ingredienser

  • ½ påse helkornsmakaroner
  • 400 g Snellmans malet kött av gris och nöt
  • 1 st lök
  • 1 msk olja
  • 1 st buljong
Dessutom
  • 2 dl riven cheddarost
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 dl löv av basilika

Makaronigryta — Gör så här

  1. Koka makaronerna i salt vatten enligt föreskriften på paketet. Avlägsna vätskan.
  2. Skala och hacka löken. Värm upp olja i en stor stekpanna och tillsätt löken och stek i några minuter.
  3. Tillsätt och bryn malet kött, krydda med buljongtärning och blanda i makaronerna.
  4. Avsluta med att lägga i riven ost, halverade körsbärstomater och färsk basilika.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer