Makaronigryta

Makaronipata

Makaroner och malet kött. En verklig klassiker i många familjer. Med lite cheddar, små tomater och färsk basilika blir den verkligen pigg också.

4 15 min

Ingredienser

  • ½ påse helkornsmakaroner
  • 400 g Snellmans malet kött av gris och nöt
  • 1 st lök
  • 1 msk olja
  • 1 st buljong
Dessutom
  • 2 dl riven cheddarost
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 dl löv av basilika

Makaronigryta — Gör så här

  1. Koka makaronerna i salt vatten enligt föreskriften på paketet. Avlägsna vätskan.
  2. Skala och hacka löken. Värm upp olja i en stor stekpanna och tillsätt löken och stek i några minuter.
  3. Tillsätt och bryn malet kött, krydda med buljongtärning och blanda i makaronerna.
  4. Avsluta med att lägga i riven ost, halverade körsbärstomater och färsk basilika.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer