Hoppa till innehållet
Makaronigryta

Makaronigryta

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

15min

4

Lätt

Makaroner och malet kött. En verklig klassiker i många familjer. Med lite cheddar, små tomater och färsk basilika blir den verkligen pigg också.

Ingredienser

Makaronigryta
Dessutom
  • 2 dl riven cheddarost
  • 250 g körsbärstomat
  • 1 dl löv av basilika

Instruktioner

Koka makaronerna i salt vatten enligt föreskriften på paketet. Avlägsna vätskan.
Skala och hacka löken. Värm upp olja i en stor stekpanna och tillsätt löken och stek i några minuter.
Tillsätt och bryn malet kött, krydda med buljongtärning och blanda i makaronerna.
Avsluta med att lägga i riven ost, halverade körsbärstomater och färsk basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 1104 kJ / 265 kcal 3091 kJ / 742 kcal
Fett 16.6 g 46.4 g
- varav mättat fett 7.6 g 21.3 g
Kolhydrat 12.6 g 35.2 g
- varav sockerarter 1.8 g 5 g
Protein 14 g 40 g
Fiber 2 g 5.6 g
Salt 0.8 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan