Malaxlimpa med österbottnisk röra
20
55min tillagningstid + 55min total tid
Lätt
Malaxlimpan har tillverkats sedan 1906. Med österbottnisk röra som innehåller såväl kallrökt som gravad lax har du ett ypperligt tilltugg till vilken fest som helst.
Ingredienser
Malaxlimpa med österbottnisk röra
- 20 skivor av malaxlimpa
- 3 potatis
- 2 äpple
- 0.5 kryddgurka
- 1 rödlök
- 100 g kallrökt lax
- 100 g gravad lax
- 3 tsk dill
- 1.5 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk citron saft
Instruktioner
Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar. Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis. Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.
TIPS!
- Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar
- Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis.
- Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar
- Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 70 g | |
---|---|---|
Energi | 700 kJ / 167 kcal | 490 kJ / 117 kcal |
Fett | 6.2 g | 4.4 g |
- varav mättat fett | 1.2 g | 0.9 g |
Kolhydrat | 20.9 g | 14.7 g |
- varav sockerarter | 7.3 g | 5.1 g |
Protein | 6 g | 4 g |
Fiber | 2.5 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 0.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.