Hoppa till innehållet
Malaxlimpa med österbottnisk röra

Malaxlimpa med österbottnisk röra

20

55min tillagningstid + 55min total tid

Lätt

Malaxlimpan har tillverkats sedan 1906. Med österbottnisk röra som innehåller såväl kallrökt som gravad lax har du ett ypperligt tilltugg till vilken fest som helst.

Ingredienser

Malaxlimpa med österbottnisk röra
  • 20 skivor av malaxlimpa
  • 3 potatis
  • 2 äpple
  • 0.5 kryddgurka
  • 1 rödlök
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g gravad lax
  • 3 tsk dill
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk citron saft

Instruktioner

Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar. Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis. Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.

TIPS!
  1. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar
  2. Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis.
  3. Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar
  4. Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 70 g
Energi 700 kJ / 167 kcal 490 kJ / 117 kcal
Fett 6.2 g 4.4 g
- varav mättat fett 1.2 g 0.9 g
Kolhydrat 20.9 g 14.7 g
- varav sockerarter 7.3 g 5.1 g
Protein 6 g 4 g
Fiber 2.5 g 1.8 g
Salt 0.7 g 0.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan