Maletkött-potatisbiffar
4
45min total tid
Lätt
Kombinera kött och potatis enligt Herr Snellmans recept på Maletkött-potatis biffar. Enkelt eller hur?
Ingredienser
Maletkött-potatisbiffar
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 2 kokt potatis
- 4 tsk persilja
- 1 tsk vitpeppar
- 1 dl grädde
- 1 några nypor salt
Panering
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
Instruktioner
Finfördela potatisarna med gaffel och blanda alla ingredienserna. Blanda en stund, så att massan blir klibbig. Forma små biffar, fukta dem i vispat ägg och vänd dem i skorpmjöl. Stek smöret i panna.
Servera med potatismos och en färsk sallad. Maletkött-potatisbiffarna kallas också engelska kotletter.
Herr Snellmans recept, varsågod!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 160 g | |
---|---|---|
Energi | 742 kJ / 177 kcal | 1188 kJ / 284 kcal |
Fett | 9 g | 14.5 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 5.7 g |
Kolhydrat | 8.8 g | 14.1 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1.4 g |
Protein | 15 g | 24 g |
Fiber | 0.6 g | 0.9 g |
Salt | 0.3 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.