Hoppa till innehållet
Maletkött-potatisbiffar

Maletkött-potatisbiffar

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

4

45min total tid

Lätt

Kombinera kött och potatis enligt Herr Snellmans recept på Maletkött-potatis biffar. Enkelt eller hur?

Ingredienser

Maletkött-potatisbiffar
Panering
  • 1 ägg
  • 1 dl skorpmjöl

Instruktioner

Finfördela potatisarna med gaffel och blanda alla ingredienserna. Blanda en stund, så att massan blir klibbig. Forma små biffar, fukta dem i vispat ägg och vänd dem i skorpmjöl. Stek smöret i panna.
Servera med potatismos och en färsk sallad. Maletkött-potatisbiffarna kallas också engelska kotletter.
Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 742 kJ / 177 kcal 1188 kJ / 284 kcal
Fett 9 g 14.5 g
- varav mättat fett 3.6 g 5.7 g
Kolhydrat 8.8 g 14.1 g
- varav sockerarter 0.9 g 1.4 g
Protein 15 g 24 g
Fiber 0.6 g 0.9 g
Salt 0.3 g 0.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan