Maletkött-potatisbiffar

Jauheliha-perunapihvit

Kombinera kött och potatis enligt Herr Snellmans recept på Maletkött-potatis biffar. Enkelt eller hur?

4 45 min

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 2 kokta potatisar
  • 4 tsk persilja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 1 nypa salt
Panering
  • 1 ägg
  • 1 dl skorpmjöl

Maletkött-potatisbiffar — Gör så här

  1. Finfördela potatisarna med gaffel och blanda alla ingredienserna. Blanda en stund, så att massan blir klibbig. Forma små biffar, fukta dem i vispat ägg och vänd dem i skorpmjöl. Stek smöret i panna.
  2. Servera med potatismos och en färsk sallad. Maletkött-potatisbiffarna kallas också engelska kotletter.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer