Mexikansk gryta med guacamole
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Mexikansk gryta
- 2 dl fullkornsris
- 4 dl vatten
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 några nypor salt
- 1 bit purjo
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd paprika
- 1 röd chili
- 400 g tomatkross
- 1 buljongtärning
- 0.5 dl jalapeno
- 1 nypa chilipulver
- 2 tsk koriander
- 150 g smetana
Guacamole
- 2 avocado
- 2 tomat
- 0.5 rödlök
- 1 röd chili
- 2 vitlökslyftor
- 1 några nypor salt
- 3 msk citron saft
- 2 tsk koriander
Instruktioner
Grytan
Koka riset och bryn maletköttet. Finfördela purjo, vitlök, jalapeño, paprika och chili, sätt ingredienserna i stekpannan tillsammans med maletköttet och låt blandningen badda en stund.
Tillsätt tomatkross och kryddorna, blanda. Blanda alla ingredienserna i en kastrull eller gryta, tillsätt 1 dl vatten vid behov och låt grytan puttra en stund, rör om ofta.
Servera med guacamole och smetana.
Guacamole
Dela avokadon och ta bort stenarna, gröp ur innehållet.
Finfördela de övriga ingredienserna och mixa alla ingredienserna med en stavmixer.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 128 kcal | 2662 kJ / 638 kcal |
Fett | 7.2 g | 36 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 16 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 44.6 g |
- varav sockerarter | 2 g | 9.8 g |
Protein | 6 g | 29 g |
Fiber | 1.8 g | 9 g |
Salt | 0.4 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.