Mexikansk gryta med guacamole

Meksikon pata ja guacamole

Mexiko är på många sätt ett fängslande och hemlighetsfullt land. Tänk bara på mayornas prestationer, kasta en blick på ättlingen till indianerna som snusar så sött under sin sombreron och smaka lite på den berömda starka maten, och du blir tagen av landets förtjusning. De forntida astekernas och de spanska erövrarnas matkultur går som hand i handske i det meksikanska köket. Testa detta recept!

Ingredienser

Mexikansk gryta
  • 2 dl fullkornsris
  • 4 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 400 g Snellmans malet kött
  • 1 bit purjo (15 cm)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk tomatkross
  • 1 st buljong
  • 1/2 dl jalopenoa (konserv)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 tsk korianteri
  • smetana och guacamole till serveringen
Guacamole
  • 2 färska avocadon
  • 2 färska tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chili
  • 2 vilöksklyftor
  • 1/4 tsk salt
  • 3 msk limesaft
  • 2 tsk koriander eller 2 msk finhackad färsk koriander

Mexikansk gryta med guacamole — Gör så här

Grytan
  1. Koka riset och bryn maletköttet. Finfördela purjo, vitlök, jalapeño, paprika och chili, sätt ingredienserna i stekpannan tillsammans med maletköttet och låt blandningen badda en stund.
  2. Tillsätt tomatkross och kryddorna, blanda. Blanda alla ingredienserna i en kastrull eller gryta, tillsätt 1 dl vatten vid behov och låt grytan puttra en stund, rör om ofta.
  3. Servera med guacamole och smetana.
Guacamole
  1. Dela avokadon och ta bort stenarna, gröp ur innehållet.
  2. Finfördela de övriga ingredienserna och mixa alla ingredienserna med en stavmixer.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer