Hoppa till innehållet
Micke Björklunds köttpirog de luxe

Micke Björklunds köttpirog de luxe

Malet kött av nöt 10 % 400 g

8

30min tillagningstid + 1h 30min total tid

Medel

Fantastiskt stor och rejäl, den här köttpirogen av stjärnkocken Micke Björklund går inte av för hackor. Ett relativt enkelt recept med mycket smak, som räcker till att mätta många magar – naturligtvis med vår fantastiska nötfärs som nyckelingrediens. Kolla in videoinstruktionen på Mickes Instagram-konto!

Ingredienser

Degen
  • 200 g kvarg
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
Pensling
  • 1 ägg

Instruktioner

Blanda kvarg, smör, mjöl och bakpulver till en deg. Lägg plast över, ställ i kylen ca 1 timme.
Koka riset och låt svalna.
Finhacka lök, vitlök, blomkål och svamp.
Stek svamp och blomkål, tillsätt färs, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med ris, smetana och ägg.
Värm ugnen till 200°C.
Kavla ut degen till två plattor. Lägg fyllningen på ena delen, pensla kanterna med ägg och täck med den andra. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
Pensla med ägg och baka i 20-25 minuter.

Tips

Istället för kantareller kan du även använda andra svampar, som trattkantareller eller champinjoner.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 210 g
Energi 1091 kJ / 262 kcal 2292 kJ / 551 kcal
Fett 18.3 g 38.3 g
- varav mättat fett 10 g 20.9 g
Kolhydrat 15 g 31.4 g
- varav sockerarter 1.4 g 2.9 g
Protein 9 g 20 g
Fiber 1.3 g 2.6 g
Salt 0.7 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan