Micke Björklunds köttpirog de luxe
8
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Medel
Ingredienser
Degen
- 200 g kvarg
- 200 g rumsvarmt smör
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 2 dl kokt ris
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 200 g kantarell
- 150 g blomkål
- 1 ägg
- 150 g smetana
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk olja för stekning
Pensling
- 1 ägg
Instruktioner
Blanda kvarg, smör, mjöl och bakpulver till en deg. Lägg plast över, ställ i kylen ca 1 timme.
Koka riset och låt svalna.
Finhacka lök, vitlök, blomkål och svamp.
Stek svamp och blomkål, tillsätt färs, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med ris, smetana och ägg.
Värm ugnen till 200°C.
Kavla ut degen till två plattor. Lägg fyllningen på ena delen, pensla kanterna med ägg och täck med den andra. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
Pensla med ägg och baka i 20-25 minuter.
Tips
Istället för kantareller kan du även använda andra svampar, som trattkantareller eller champinjoner.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 1091 kJ / 262 kcal | 2292 kJ / 551 kcal |
Fett | 18.3 g | 38.3 g |
- varav mättat fett | 10 g | 20.9 g |
Kolhydrat | 15 g | 31.4 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2.9 g |
Protein | 9 g | 20 g |
Fiber | 1.3 g | 2.6 g |
Salt | 0.7 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.