Miniburritos
30min
5
Lätt
Ingredienser
Miniburrito
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 rödlök (liten)
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 150 g riven ost
- 10 små tortilla
- 1 msk olja
Salsa
- 2 tomat
- 1 avocado
- 1 rödlök (liten)
- 1 kruka koriander
- 1 lime
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 1 Dessutom
- 50 g rucolasallad
- 1 dl crème fraiche
- 70 g fetaost
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Stek malet kött tillsammans med den hackade löken i stekpanna. Tillsätt kryddor och rör ner riven ost.
Ös fyllningen i mitten av tortillorna med sked, rulla ihop och pensla lätt med olja.
Tillred i airfryer (200 grader, cirka 8–10 minuter) eller i varmluftsugn (200 grader, cirka 12–15 minuter).
Gör salsa. Tärna tomat och avokado, hacka rödlök och koriander fint. Pressa saften ur limen. Blanda alla salsaingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
Servera burritos på en bädd av rucola om du vill.
Färdigställ rätten genom att ösa salsan ovanpå dina burritos. Gräddfil och smulad fetaost går också bra att sätta till.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 894 kJ / 215 kcal | 2683 kJ / 645 kcal |
Fett | 14.9 g | 44.8 g |
- varav mättat fett | 6.9 g | 20.6 g |
Kolhydrat | 9.2 g | 27.7 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.3 g |
Protein | 10 g | 31 g |
Fiber | 1.6 g | 4.8 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.