Hoppa till innehållet
Miniburritos

Miniburritos

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

30min

5

Lätt

Smidiga miniburritos fylls med Riktigt malet kött och riven ost, rullas ihop och steks härligt krispiga. En utsökt, hemmagjord salsa på tomat, lök och avokado sätter pricken över i:et – och slår burksåserna med hästlängder. Perfekt variation för en Tex-Mex-kväll!

Ingredienser

Miniburrito
Salsa
  • 2 tomat
  • 1 avocado
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 Dessutom
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl crème fraiche
  • 70 g fetaost

Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Stek malet kött tillsammans med den hackade löken i stekpanna. Tillsätt kryddor och rör ner riven ost.

Ös fyllningen i mitten av tortillorna med sked, rulla ihop och pensla lätt med olja.

Tillred i airfryer (200 grader, cirka 8–10 minuter) eller i varmluftsugn (200 grader, cirka 12–15 minuter).

Gör salsa. Tärna tomat och avokado, hacka rödlök och koriander fint. Pressa saften ur limen. Blanda alla salsaingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.

Servera burritos på en bädd av rucola om du vill.

Färdigställ rätten genom att ösa salsan ovanpå dina burritos. Gräddfil och smulad fetaost går också bra att sätta till.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 894 kJ / 215 kcal 2683 kJ / 645 kcal
Fett 14.9 g 44.8 g
- varav mättat fett 6.9 g 20.6 g
Kolhydrat 9.2 g 27.7 g
- varav sockerarter 1.4 g 4.3 g
Protein 10 g 31 g
Fiber 1.6 g 4.8 g
Salt 0.9 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan