
Miniburritos
30min
5
Lätt
Ingredienser
Miniburrito
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 rödlök (liten)
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 150 g riven ost
- 10 små tortilla
- 1 msk olja
Salsa
- 2 tomat
- 1 avocado
- 1 rödlök (liten)
- 1 kruka koriander
- 1 lime
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 1 Dessutom
- 50 g rucolasallad
- 1 dl crème fraiche
- 70 g fetaost
Instruktioner
-
Finhacka lök och vitlök. Stek malet kött tillsammans med den hackade löken i stekpanna. Tillsätt kryddor och rör ner riven ost.
-
Ös fyllningen i mitten av tortillorna med sked, rulla ihop och pensla lätt med olja.
-
Tillred i airfryer (200 grader, cirka 8–10 minuter) eller i varmluftsugn (200 grader, cirka 12–15 minuter).
-
Gör salsa. Tärna tomat och avokado, hacka rödlök och koriander fint. Pressa saften ur limen. Blanda alla salsaingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
-
Servera burritos på en bädd av rucola om du vill.
-
Färdigställ rätten genom att ösa salsan ovanpå dina burritos. Gräddfil och smulad fetaost går också bra att sätta till.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 894 kJ / 215 kcal | 2683 kJ / 645 kcal |
Fett | 14.9 g | 44.8 g |
- varav mättat fett | 6.9 g | 20.6 g |
Kolhydrat | 9.2 g | 27.7 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 4.3 g |
Protein | 10 g | 31 g |
Fiber | 1.6 g | 4.8 g |
Salt | 0.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.