
Miniburritot
30min
5
Helppo
Ainekset
Miniburritot
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 150 g juustoraastetta
- 10 kpl pientä (halkaisija 13 cm) tortillalettua
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
Salsa
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl avokadoa
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl limeä
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl Lisäksi
- 50 g rucolasalaattia
- 1 dl ranskankermaa
- 70 g fetajuustoa
Ohje
-
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Lisää mausteet ja sekoita juustoraaste joukkoon.
-
Lusikoi täyte tortillojen keskelle, rullaa miniburritot ja voitele kevyesti öljyllä.
-
Kypsennä airfryerissa (200 astetta, n. 8–10 minuuttia) tai kiertoilmauunissa (200 astetta ja n. 12-15 minuuttia)
-
Valmista salsa. Kuutioi tomaatti ja avokado, hienonna punasipuli sekä korianteri. Purista limen mehu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
-
Tarjoile miniburritot halutessasi rukolapedin päältä.
- Viimeistele annos lisäämällä salsaa burritojen päälle. Voit lisätä myös ranskankermaa ja murustettua fetajuustoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 894 kJ / 215 kcal | 2683 kJ / 645 kcal |
Rasva | 14.9 g | 44.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.9 g | 20.6 g |
Hiilihydraatit | 9.2 g | 27.7 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 4.3 g |
Proteiini | 10 g | 31 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4.8 g |
Suola | 0.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.