Morotslåda med rostade mandlar och grönkål
25min (varav 15min aktiv)
8
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Kokkikartano Morotslåda 700g
- 2 dl grädde
- 4 blad av grönkål
- 1 msk olja för stekning
- 0.5 dl mandelflarn
- 2 msk smör
Instruktioner
Rör ihop potatislådan med grädden i en skål för en lite lösare konsistens. Häll blandningen i en smord ugnsform, lägg några klickar smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills ytan fått vacker färg.
Rosta mandelspån i torr stekpanna tills de får gyllene färg. Avlägsna de hårda stjälkarna från grönkålen och riv bladen i små bitar. Stek krispiga i lite olja i en panna.
Toppa den färdiga morotslådan med knaperstekt grönkål och avsluta med de rostade mandelspån.
Tips
Voit valmistaa porkkanalaatikon tällä herkullisella ohjeella. Jos kiire pääsee kuitenkin yllättämään ja vietät mieluummin aikaa läheistesi seurassa kuin keittiössä, niin esimerkiksi Kokkikartanolta löytyy herkullinen valmis porkkanalaatikko.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 100 g | |
---|---|---|
Energi | 1056 kJ / 254 kcal | 1056 kJ / 254 kcal |
Fett | 19.4 g | 19.4 g |
- varav mättat fett | 9.7 g | 9.7 g |
Kolhydrat | 15.8 g | 15.8 g |
- varav sockerarter | 8.8 g | 8.8 g |
Protein | 3 g | 3 g |
Fiber | 3.1 g | 3.1 g |
Salt | 0.7 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.