Hoppa till innehållet
Morotslåda med rostade mandlar och grönkål

Morotslåda med rostade mandlar och grönkål

25min (varav 15min aktiv)

8

Lätt

Oavsett om du kör med hemlagad eller färdig morotslåda lyfter detta enkla tips den traditionella helheten till en ny nivå! Morotslådan gör du först mer krämig med hjälp av grädde och gräddar sen i ugn tills den blir saftig med en härligt knaprig yta. En vacker och läcker blandning av grönkål och rostade mandlar sätter pricken över i:et. Servera som sådan eller som en del av julbordet – en läckerhet som garanterat är värd att testa.

Ingredienser

  • 1 pkt Kokkikartano Morotslåda 700g
  • 2 dl grädde
  • 4 blad av grönkål
  • 1 msk olja för stekning
  • 0.5 dl mandelflarn
  • 2 msk smör

Instruktioner

Rör ihop potatislådan med grädden i en skål för en lite lösare konsistens. Häll blandningen i en smord ugnsform, lägg några klickar smör ovanpå och grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills ytan fått vacker färg.
Rosta mandelspån i torr stekpanna tills de får gyllene färg. Avlägsna de hårda stjälkarna från grönkålen och riv bladen i små bitar. Stek krispiga i lite olja i en panna.
Toppa den färdiga morotslådan med knaperstekt grönkål och avsluta med de rostade mandelspån.

Tips

Voit valmistaa porkkanalaatikon tällä herkullisella ohjeella. Jos kiire pääsee kuitenkin yllättämään ja vietät mieluummin aikaa läheistesi seurassa kuin keittiössä, niin esimerkiksi Kokkikartanolta löytyy herkullinen valmis porkkanalaatikko.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 100 g
Energi 1056 kJ / 254 kcal 1056 kJ / 254 kcal
Fett 19.4 g 19.4 g
- varav mättat fett 9.7 g 9.7 g
Kolhydrat 15.8 g 15.8 g
- varav sockerarter 8.8 g 8.8 g
Protein 3 g 3 g
Fiber 3.1 g 3.1 g
Salt 0.7 g 0.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan