
Mustig köttgryta med päron och blåmögelost
Nötstek tärnad 400 g3h 20min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 msk olja
- 4 schalottenlök
- 4 vitlökslyftor
- 5 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 2 msk köttfond
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 3 lagerblad
- 6 små päron
- 4 kvist rosmarin
- 75 g blåmögelost
Instruktioner
-
Ta köttet i rumstemperatur cirka en timme före tillagning.
-
Strimla bacon. Skala och klyfta schalottenlökarna. Skala och skiva vitlöken.
-
Lägg baconet i en kall stekpanna och värm upp på medelvärme. Låt baconet bli gyllenbrunt och flytta sen över till en gryta eller ugnsform.
-
Tillsätt olja i pannan vid behov. Bryn köttet och lägg det i grytan.
-
Tillsätt schalottenlök, vitlök, vatten, rödvin, fond, salt, svartpeppar och lagerblad i grytan. Rör om.
-
Tillred i ugn utan lock i 175 grader i ca. 2 timmar.
-
Skala päronen och lägg i grytan tillsammans med köttet. Lägg i tre kvistar rosmarin och ställ ännu grytan i ugn i 45 minuter. Vänd på päronen och smula över blåmögelosten. Tillred ytterligare 15 minuter. Toppa med färsk rosmarin vid servering om du vill.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 397 kJ / 95 kcal | 1788 kJ / 428 kcal |
Fett | 5.2 g | 23.4 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 8.8 g |
Kolhydrat | 3.8 g | 17.2 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 15.4 g |
Protein | 8 g | 34 g |
Fiber | 1.6 g | 7.4 g |
Salt | 1 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.