Nachos med köttfärs och bacon i ugn

Betygsatt 0 av 5
Nachos med köttfärs och bacon i ugn

Gratinerade nachos är ett lätt, snabbt och framförallt mycket gott snacks till t.ex. fredagsmyset. Till ugnsgrillade nachos är det bäst att välja malet kött med en lägre fetthalt för att undvika att det rinner fett vid stekningen, och för att nachosen ska hållas lagom knapriga i ugnen. Som topping till nachos har vi därför valt stekmalet kött och extramör bacon. Snellmans stekmalet kött tillverkas av finsk, gmo-fri rostbiff, inner-, ytter- och hörnstek.

6

Ingredienser

  • 400 g stekmalet kött
  • 1 pkt Extramör bacon
  • salvia (halv kruka)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk aromsalt
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g nachos
  • 150 g riven ost (t.ex. mozzarella, cheddar eller tex-mex ost)
  • 0.5 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Bryn malet köttet, baconet och salvian i en stekpanna med lite olja. Sprid ut tortillachipsen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och tillsätt det stekta malet köttet. Strö den rivna osten över köttet och krydda med en aning paprikapulver för en vacker färg. Gratinera i ugn på 220 grader tills osten smält och fått en fin färg.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept