Hoppa till innehållet
Pepparbiff av nöt med krämig jalapenofeta och varm Green Goddess-sallad

Pepparbiff av nöt med krämig jalapenofeta och varm Green Goddess-sallad

Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g

1h 45min (varav 25min aktiv)

2

Medel

Tänk dig de där stunderna när du vill skämma bort dig själv och dina nära med en fulländad smakupplevelse, ta då fram detta recept! En saftig pepparbiff på inhemsk nöt ackompanjeras av en len, luftig jalapeñofeta-sås, där den salta fetan och rätt mängd chili möts i en oemotståndlig kombination. Servera med en varm Green Goddess-sallad, där säsongens gröna grönsaker förenas med en krämig dressing och en liten touch av lyx. Kraftfulla och mjuka smaker i perfekt balans – ett prima val för festliga tillfällen och just den där speciella middagen!

Ingredienser

Varm green goddes -sallad
  • 1 grön paprika
  • 250 g knippe stekt sparris
  • 0.5 broccoli
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 lime
Vispad jalapeñofetakräm
  • 100 g fetaost
  • 100 g naturell färskost
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 gröna jalapenos

Instruktioner

  1. Torka av köttets yta, krydda med salt och låt biffen vila i rumstemperatur i 45 minuter innan stekning.

  2. Förbered varm Green Goddess-sallad. Halvera paprikan, ta bort det vita innanmätet och avlägsna frön. Skär rejäla bitar av paprikan.

  3. Skär först bort den träiga roten, och skär sen sparrisen i mindre bitar. Bryt loss broccolibuketterna.

  4. Skala och finhacka vitlök. Lägg grönsakerna i en ugnsform.

  5. Tillsätt cashewnötter, olja, honung, salt och svartpeppar. Rör om. Rosta grönsakerna i ugn, 225 grader och cirka 20 minuter.

  6. Gör nu den vispade jalapeñofetakrämen. Ta bort skaftet från jalapeñon och finhacka den. Lägg fetaost, färskost, jalapeño och svartpeppar i en mixer och kör till en slät kräm.

  7. Hetta upp olja och smör i tjockbottnad stekpanna. Låt smöret smälta tills det slutar skumma.

  8. Lägg i biffarna och stek 1,5 – 2 minuter per sida. Plocka biffarna av pannan i tid, så att de inte blir överstekta.

  9. Lägg upp portionen. Bred ut jalapeñofetakrämen på tallriken. Lägg på rostade grönsaker och placera den stekta biffen överst. Avsluta med en limehalva som garnering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 859 kJ / 207 kcal 3865 kJ / 931 kcal
Fett 14.6 g 65.9 g
- varav mättat fett 5.3 g 23.9 g
Kolhydrat 5.7 g 25.8 g
- varav sockerarter 4.5 g 20.1 g
Protein 11 g 51 g
Fiber 2.5 g 11.4 g
Salt 1 g 4.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Tänk dig de där stunderna när du vill skämma bort dig själv och dina nära med en fulländad smakupplevelse, ta då fram detta recept! En saftig pepparbiff på inhemsk nöt ackompanjeras av en len, luftig jalapeñofeta-sås, där den salta fetan och rätt mängd chili möts i en oemotståndlig kombination. Servera med en varm Green Goddess-sallad, där säsongens gröna grönsaker förenas med en krämig dressing och en liten touch av lyx. Kraftfulla och mjuka smaker i perfekt balans – ett prima val för festliga tillfällen och just den där speciella middagen!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan