
Pepparbiff av nöt med krämig jalapenofeta och varm Green Goddess-sallad
Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g1h 45min (varav 25min aktiv)
2
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Pepparkryddad filébiff av nöt 2 st 240 g
- 0.5 tsk fingersalt
- 1 msk rypsolja
- 1 msk smör
Varm green goddes -sallad
- 1 grön paprika
- 250 g knippe stekt sparris
- 0.5 broccoli
- 2 vitlökslyftor
- 1 dl cashewnötter
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 lime
Vispad jalapeñofetakräm
- 100 g fetaost
- 100 g naturell färskost
- 0.25 tsk svartpeppar
- 0.5 gröna jalapenos
Instruktioner
-
Torka av köttets yta, krydda med salt och låt biffen vila i rumstemperatur i 45 minuter innan stekning.
-
Förbered varm Green Goddess-sallad. Halvera paprikan, ta bort det vita innanmätet och avlägsna frön. Skär rejäla bitar av paprikan.
-
Skär först bort den träiga roten, och skär sen sparrisen i mindre bitar. Bryt loss broccolibuketterna.
-
Skala och finhacka vitlök. Lägg grönsakerna i en ugnsform.
-
Tillsätt cashewnötter, olja, honung, salt och svartpeppar. Rör om. Rosta grönsakerna i ugn, 225 grader och cirka 20 minuter.
-
Gör nu den vispade jalapeñofetakrämen. Ta bort skaftet från jalapeñon och finhacka den. Lägg fetaost, färskost, jalapeño och svartpeppar i en mixer och kör till en slät kräm.
-
Hetta upp olja och smör i tjockbottnad stekpanna. Låt smöret smälta tills det slutar skumma.
-
Lägg i biffarna och stek 1,5 – 2 minuter per sida. Plocka biffarna av pannan i tid, så att de inte blir överstekta.
-
Lägg upp portionen. Bred ut jalapeñofetakrämen på tallriken. Lägg på rostade grönsaker och placera den stekta biffen överst. Avsluta med en limehalva som garnering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 859 kJ / 207 kcal | 3865 kJ / 931 kcal |
Fett | 14.6 g | 65.9 g |
- varav mättat fett | 5.3 g | 23.9 g |
Kolhydrat | 5.7 g | 25.8 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 20.1 g |
Protein | 11 g | 51 g |
Fiber | 2.5 g | 11.4 g |
Salt | 1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.