
Nöt innerfilébiffar i ugn med chili-béarnaisesås
Biff av nöt innerfilé 2 st ca 240 g50min (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Perfekt mörhet och fylliga smaker med det där lilla extra – allt det bjuder kändiskocken Micke Björklunds mästerliga biffrecept dig på. Den högkvalitativa nöt innerfilén får först vacker stekyta i pannan, innan de slutligen tillagas i ugnen med stektermometer för att uppnå exakt rätt temperatur. Resultatet är en saftig och mör biff som kittlar alla sinnen.
Smakupplevelsen fulländas med en sammetslen chili-béarnaisesås. Denna rätt är det perfekta valet för det där speciella tillfället då du vill skämma bort dig själv och dina nära – vare sig det handlar om en festmiddag, en romantisk kväll eller bara en välförtjänt njutningsstund.
Perfekt biff, perfekt sås – ett perfekt ögonblick.
Ingredienser
- 2 pkt Snellman Biff av nöt innerfilé 2 st ca 240 g
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 2 msk smör
- 4 vitlökslyftor
- 10 kvistar färsk timjan
Chilibearnaise
- 200 g smör
- 1 schalottenlök, fint skurna
- 3 msk vitvinsvinäger
- 0.5 dl vatten
- 1 dragon
- 2 äggula
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk sambal oelek-maustetahnaa
- 10 droppar tabasco
Instruktioner
- Ta fram köttet och låt det stå i rumstemperatur i en timme.
- Värm ugnen till 80 grader.
- Värm en stekpanna på hög värme och salta och peppra medans pannan blir varm.
- Tillsätt olja i pannan och stek biffarna tills ytan får kraftig färg.
- Innan du vänder biffarna så tillsätter du smöret, krossade vitlöksklyftor och timjan.
- Stek den andra sidan av biffarna medans du öser med fettet i pannan.
- För över biffarna till en ugnsfast form och häll på fettet och kryddorna från pannan på
köttet. - Baka köttet i ugnen tills du når en innertemperatur på 50 grader för rare, 55 grader för
medium eller 62 grader för well done. - Ta ut köttet från ugnen, lyft köttet på ett skärbräde och låt det vila oövertäckt i minst 15
minuter. - Skiva sedan köttet mot fibrerna och servera direkt med chilibearnaise och valfria
tillbehör.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1295 kJ / 312 kcal | 2589 kJ / 625 kcal |
Fett | 25.8 g | 51.7 g |
- varav mättat fett | 15.8 g | 31.7 g |
Kolhydrat | 3.1 g | 6.1 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 5.4 g |
Protein | 16 g | 31 g |
Fiber | 1 g | 1.9 g |
Salt | 1.7 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Perfekt mörhet och fylliga smaker med det där lilla extra – allt det bjuder kändiskocken Micke Björklunds mästerliga biffrecept dig på. Den högkvalitativa nöt innerfilén får först vacker stekyta i pannan, innan de slutligen tillagas i ugnen med stektermometer för att uppnå exakt rätt temperatur. Resultatet är en saftig och mör biff som kittlar alla sinnen.
Smakupplevelsen fulländas med en sammetslen chili-béarnaisesås. Denna rätt är det perfekta valet för det där speciella tillfället då du vill skämma bort dig själv och dina nära – vare sig det handlar om en festmiddag, en romantisk kväll eller bara en välförtjänt njutningsstund.
Perfekt biff, perfekt sås – ett perfekt ögonblick.