Hoppa till innehållet
Nöt innerfilébiffar i ugn med chili-béarnaisesås

Nöt innerfilébiffar i ugn med chili-béarnaisesås

Biff av nöt innerfilé 2 st ca 240 g

50min (varav 30min aktiv)

4

Lätt

Perfekt mörhet och fylliga smaker med det där lilla extra – allt det bjuder kändiskocken Micke Björklunds mästerliga biffrecept dig på. Den högkvalitativa nöt innerfilén får först vacker stekyta i pannan, innan de slutligen tillagas i ugnen med stektermometer för att uppnå exakt rätt temperatur. Resultatet är en saftig och mör biff som kittlar alla sinnen. Smakupplevelsen fulländas med en sammetslen chili-béarnaisesås. Denna rätt är det perfekta valet för det där speciella tillfället då du vill skämma bort dig själv och dina nära – vare sig det handlar om en festmiddag, en romantisk kväll eller bara en välförtjänt njutningsstund. Perfekt biff, perfekt sås – ett perfekt ögonblick.

Ingredienser

Chilibearnaise
  • 200 g smör
  • 1 schalottenlök, fint skurna
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dragon
  • 2 äggula
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk sambal oelek-maustetahnaa
  • 10 droppar tabasco

Instruktioner

  1. Ta fram köttet och låt det stå i rumstemperatur i en timme.
  2. Värm ugnen till 80 grader.
  3. Värm en stekpanna på hög värme och salta och peppra medans pannan blir varm.
  4. Tillsätt olja i pannan och stek biffarna tills ytan får kraftig färg.
  5. Innan du vänder biffarna så tillsätter du smöret, krossade vitlöksklyftor och timjan.
  6. Stek den andra sidan av biffarna medans du öser med fettet i pannan.
  7. För över biffarna till en ugnsfast form och häll på fettet och kryddorna från pannan på
    köttet.
  8. Baka köttet i ugnen tills du når en innertemperatur på 50 grader för rare, 55 grader för
    medium eller 62 grader för well done.
  9. Ta ut köttet från ugnen, lyft köttet på ett skärbräde och låt det vila oövertäckt i minst 15
    minuter.
  10. Skiva sedan köttet mot fibrerna och servera direkt med chilibearnaise och valfria
    tillbehör.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1295 kJ / 312 kcal 2589 kJ / 625 kcal
Fett 25.8 g 51.7 g
- varav mättat fett 15.8 g 31.7 g
Kolhydrat 3.1 g 6.1 g
- varav sockerarter 2.7 g 5.4 g
Protein 16 g 31 g
Fiber 1 g 1.9 g
Salt 1.7 g 3.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Perfekt mörhet och fylliga smaker med det där lilla extra – allt det bjuder kändiskocken Micke Björklunds mästerliga biffrecept dig på. Den högkvalitativa nöt innerfilén får först vacker stekyta i pannan, innan de slutligen tillagas i ugnen med stektermometer för att uppnå exakt rätt temperatur. Resultatet är en saftig och mör biff som kittlar alla sinnen. Smakupplevelsen fulländas med en sammetslen chili-béarnaisesås. Denna rätt är det perfekta valet för det där speciella tillfället då du vill skämma bort dig själv och dina nära – vare sig det handlar om en festmiddag, en romantisk kväll eller bara en välförtjänt njutningsstund. Perfekt biff, perfekt sås – ett perfekt ögonblick.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan