One pot köttgryta
Riktig Karelsk stek 500 g1h 45min (varav 30min aktiv)
8
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig Karelsk stek 500 g
- 3 morötter
- 2 kålrot
- 1 palsternacka
- 5 schalottenlök
- 2 gullök
- 3 tomat
- 3 vitlökslyftor
- 200 g champinjon
- 2 Grönsaksbuljongtärning
- 4 dl äppeljuice
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 3 lagerblad
- 7 fast potatis
- 3 msk vetemjöl till panering
- 2 msk olja för stekning
- vatten
Instruktioner
- Skala och klyfta morötter, kålrötter och palsternacka. Skala samtliga lökar. Halvera schalottenlökarna och vitlöken och skär den gula löken i klyftor. Skär klyftor av tomaterna och halvera champinjonerna.
- Vänd köttet i vetemjöl och bryn i olja i en stor gryta. Lägg i alla grönsaker, men vänta med potatisen. Lägg även i svamp, tomat, buljongkuber, tomatpuré, äppelsaft, salt, peppar och lagerblad. Tillsätt så mycket vatten att alla ingredienser täcks. Låt puttra i 45 minuter.
- Skär de sköljda potatisarna i klyftor och lägg i grytan. Småkoka ännu i en halvtimme, eller tills köttet har mjuknat.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 425 g | |
|---|---|---|
| Energi | 258 kJ / 61 kcal | 1097 kJ / 261 kcal |
| Fett | 1.6 g | 6.6 g |
| - varav mättat fett | 0.3 g | 1.3 g |
| Kolhydrat | 6.7 g | 28.4 g |
| - varav sockerarter | 3.8 g | 16.2 g |
| Protein | 4 g | 18 g |
| Fiber | 1.5 g | 6.3 g |
| Salt | 0.5 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
