One pot pasta bolognese
25min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 msk olivolja
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 7 dl vatten
- 2 msk worcestershiresås
- 0.5 tsk salt
- 350 g fullkorns spagetti
- 50 g parmesan ost
- 0.5 kruka basilika
- 1.5 buljongtärning
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk timjan
- 2 tsk basilika
- 1 tsk röd chilipulver
Instruktioner
Skala och finhacka löken.
Hetta upp olja i en panna och bryn malet kött. Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk.
Krydda med oregano, timjan, basilika, krossad chili och tomatpuré. Tillsätt ännu passerade tomater, köttbuljong, worcestershiresås och salt. Koka upp.
Lägg i pastan och tryck ner den ordentligt i såsen. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i cirka 12 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Toppa med riven parmesan och färsk basilika före servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 483 kJ / 115 kcal | 2173 kJ / 517 kcal |
Fett | 3.5 g | 15.8 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.3 g |
Kolhydrat | 12.3 g | 55.5 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 8.1 g |
Protein | 8 g | 35 g |
Fiber | 2.1 g | 9.6 g |
Salt | 0.6 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.