One pot pasta bolognese
Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g25min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 msk olivolja
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 7 dl vatten
- 2 msk worcestershiresås
- 0.5 tsk salt
- 350 g fullkorns spagetti
- 50 g parmesan ost
- 0.5 kruka basilika
- 1.5 buljongtärning
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk timjan
- 2 tsk basilika
- 1 tsk röd chilipulver
Instruktioner
-
Skala och finhacka löken.
-
Hetta upp olja i en panna och bryn malet kött. Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk.
-
Krydda med oregano, timjan, basilika, krossad chili och tomatpuré. Tillsätt ännu passerade tomater, köttbuljong, worcestershiresås och salt. Koka upp.
-
Lägg i pastan och tryck ner den ordentligt i såsen. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i cirka 12 minuter. Rör om några gånger under tiden.
-
Toppa med riven parmesan och färsk basilika före servering.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 450 g | |
|---|---|---|
| Energi | 483 kJ / 115 kcal | 2173 kJ / 517 kcal |
| Fett | 3.5 g | 15.8 g |
| - varav mättat fett | 1.4 g | 6.3 g |
| Kolhydrat | 12.3 g | 55.5 g |
| - varav sockerarter | 1.8 g | 8.1 g |
| Protein | 8 g | 35 g |
| Fiber | 2.1 g | 9.6 g |
| Salt | 0.6 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
