Hoppa till innehållet
One pot pasta bolognese

One pot pasta bolognese

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

25min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

One pot pasta bolognese kan med råge kallas för en räddare i vardagen. Enkel, rejäl och näringsrik pasta med ordentliga doser tomat och malet kött. Det här receptet bär dessutom hjärtmärket, så förutom smaken är också näringsinnehållet väl genomtänkt. En favorit för hela familjen!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 7 dl vatten
  • 2 msk worcestershiresås
  • 0.5 tsk salt
  • 350 g fullkorns spagetti
  • 50 g parmesan ost
  • 0.5 kruka basilika
  • 1.5 buljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk röd chilipulver

Instruktioner

Skala och finhacka löken.

Hetta upp olja i en panna och bryn malet kött. Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk.

Krydda med oregano, timjan, basilika, krossad chili och tomatpuré. Tillsätt ännu passerade tomater, köttbuljong, worcestershiresås och salt. Koka upp.

Lägg i pastan och tryck ner den ordentligt i såsen. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i cirka 12 minuter. Rör om några gånger under tiden.

Toppa med riven parmesan och färsk basilika före servering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 483 kJ / 115 kcal 2173 kJ / 517 kcal
Fett 3.5 g 15.8 g
- varav mättat fett 1.4 g 6.3 g
Kolhydrat 12.3 g 55.5 g
- varav sockerarter 1.8 g 8.1 g
Protein 8 g 35 g
Fiber 2.1 g 9.6 g
Salt 0.6 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan