
One pot pasta bolognese
25min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 7 dl vettä
- 2 rkl worcestershire-kastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 350 g täysjyväspagetti
- 50 g parmesaani juustoa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 1.5 kpl lihaliemikuutiota
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl timjamia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl punaista chilirouhetta
Ohje
-
Kuori ja hienonna sipulit.
-
Kuumenna pannulla öljy ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Mausta oreganolla, timjamilla, basilikalla, chilirouheella ja tomaattipyreellä. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemi, worcestershirekastike ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Lisää pasta ja painele se kastikkeen joukkoon. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
-
Viimeistele raastetulla parmesanilla ja tuoreella basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 483 kJ / 115 kcal | 2173 kJ / 517 kcal |
Rasva | 3.5 g | 15.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 6.3 g |
Hiilihydraatit | 12.3 g | 55.5 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 8.1 g |
Proteiini | 8 g | 35 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 9.6 g |
Suola | 0.6 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.