Hoppa till innehållet
Osso buco

Osso buco

4

20min tillagningstid + 3h 20min total tid

Lätt

Osso buco är ett säkert kort. Herr Snellmans recept, varsågod.

Ingredienser

Osso buco
  • 1 kg osso buco
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 örttomatkross
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 selleri
  • 1 kruka oregano
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olja
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar

Instruktioner

Krydda köttet med salt och peppar på båda sidorna. Strö lite mjöl över.Häll olja i en gryta som tål bryning och bryn medaljerna i gryta (eller stekpanna). Lyft dem till sidan och låt dem ligga, men ta till vara vätskan som rinner ur köttet.
Lägg löken i grytan och bryn den guldfärgad. Lägg köttet tillbaka i grytan och häll 2 dl vitt vin på. Koka vinet samman och tillsätt tomatkross, morötter och selleri. Häll i köttbuljongen.
Tillsätt till sist hackad vitlök och örtknippen. Täck grytan med lock och låt det tillredas i 200 grader i 30 min. Sänk temperaturen till 150 grader och låt ligga i ugnen ca. 2-3 timmar eller tills köttet lossnar från benen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 399 kJ / 95 kcal 1594 kJ / 379 kcal
Fett 2.9 g 11.7 g
- varav mättat fett 0.7 g 2.9 g
Kolhydrat 2.9 g 11.5 g
- varav sockerarter 0.8 g 3.3 g
Protein 14 g 55 g
Fiber 0.5 g 2 g
Salt 0.3 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan