Osso buco
3h 20min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Osso buco
- 1 kg osso buco
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 örttomatkross
- 2.5 dl köttbuljong
- 1 lök
- 2 morötter
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 msk vetemjöl
- 1 selleri
- 1 kruka oregano
- 4 kvistar färsk timjan
- 1 lagerblad
- 1 msk olja
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Krydda köttet med salt och peppar på båda sidorna. Strö lite mjöl över.Häll olja i en gryta som tål bryning och bryn medaljerna i gryta (eller stekpanna). Lyft dem till sidan och låt dem ligga, men ta till vara vätskan som rinner ur köttet.
Lägg löken i grytan och bryn den guldfärgad. Lägg köttet tillbaka i grytan och häll 2 dl vitt vin på. Koka vinet samman och tillsätt tomatkross, morötter och selleri. Häll i köttbuljongen.
Tillsätt till sist hackad vitlök och örtknippen. Täck grytan med lock och låt det tillredas i 200 grader i 30 min. Sänk temperaturen till 150 grader och låt ligga i ugnen ca. 2-3 timmar eller tills köttet lossnar från benen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 399 kJ / 95 kcal | 1594 kJ / 379 kcal |
Fett | 2.9 g | 11.7 g |
- varav mättat fett | 0.7 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 2.9 g | 11.5 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 3.3 g |
Protein | 14 g | 55 g |
Fiber | 0.5 g | 2 g |
Salt | 0.3 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.