Paella con chorizo
45min
4
Medel
Ingredienser
Paella
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 lök
- 1 msk rypsolja
- 1 msk tomatpuré
- 4 dl långkornigt ris
- 1 påse ärter-majs-paprika, djupfryst (á 200g)
- 1 l vatten
- 2 buljongtärning
- 1 påse (á 0,5 g) saffran
Aioli
- 1 äggula
- 1 dl rypsolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk senap
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
Instruktioner
Vitlöksaioli
Lägg äggulan i en skål och häll på oljan, droppvis. Rör om kraftigt medan du häller oljan. Häll litet i taget och försiktigt i början, när majonnäsen börjar tjocka kan du hälla mindre försiktigt. Rör ner finhackad vitlök och senap. Smaka av med lite salt och en nypa socker.
Paella
Skär chorizokorvarna i skivor. Hacka löken och fräs i en minut i rypsolja. Tillsätt chorizon och låt korvbitarna brynas en aning. Lägg i riset, saffran och tomatpuré och fräs det i pannan utan vätska i en minut. Rör ner grönsaksblandningen. Häll på vatten, smula ner köttbuljongtärningarna och låt alltsammans puttra tills riset kokat klart. Kom ihåg att röra om nu och då. Smaka av med salt och peppar. Servera paellan med en klick vitlöksaioli.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 774 kJ / 185 kcal | 3482 kJ / 834 kcal |
Fett | 10.6 g | 47.9 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 8.6 g |
Kolhydrat | 17.2 g | 77.3 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.9 g |
Protein | 4 g | 19 g |
Fiber | 0.8 g | 3.5 g |
Salt | 1 g | 4.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.