Hoppa till innehållet
Paella con chorizo

Paella con chorizo

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

45min total tid

Medel

Den här paellan kräver nästan ingen kryddning alls – det står korven för. När du steker chorizokorven sprids den underbara kryddningen av vitlök, chili och kummin i pannan och det skapar en perfekt bas för riset att gotta sig i. För den äkta paellakänslan har vi använt saffran i receptet – men du kan också få den karaktäristiska gula färgen med 2 tsk gurkmeja.

Ingredienser

Paella
Aioli
  • 1 äggula
  • 1 dl rypsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker

Instruktioner

Vitlöksaioli

Lägg äggulan i en skål och häll på oljan, droppvis. Rör om kraftigt medan du häller oljan. Häll litet i taget och försiktigt i början, när majonnäsen börjar tjocka kan du hälla mindre försiktigt. Rör ner finhackad vitlök och senap. Smaka av med lite salt och en nypa socker.

Paella

Skär chorizokorvarna i skivor. Hacka löken och fräs i en minut i rypsolja. Tillsätt chorizon och låt korvbitarna brynas en aning. Lägg i riset, saffran och tomatpuré och fräs det i pannan utan vätska i en minut. Rör ner grönsaksblandningen. Häll på vatten, smula ner köttbuljongtärningarna och låt alltsammans puttra tills riset kokat klart. Kom ihåg att röra om nu och då. Smaka av med salt och peppar. Servera paellan med en klick vitlöksaioli.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 774 kJ / 185 kcal 3482 kJ / 834 kcal
Fett 10.6 g 47.9 g
- varav mättat fett 1.9 g 8.6 g
Kolhydrat 17.2 g 77.3 g
- varav sockerarter 1.1 g 4.9 g
Protein 4 g 19 g
Fiber 0.8 g 3.5 g
Salt 1 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Chorizo recept Grytor Vardagsmat

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan