Paella con chorizo

Paella con chorizo

Den här paellan kräver nästan ingen kryddning alls – det står korven för. När du steker chorizokorven sprids den underbara kryddningen av vitlök, chili och kummin i pannan och det skapar en perfekt bas för riset att gotta sig i. För den äkta paellakänslan har vi använt saffran i receptet – men du kan också få den karaktäristiska gula färgen med 2 tsk gurkmeja.

4

Ingredienser

  • 1 pkt All Natural Chorizo
  • 1 lök
  • 1 msk rypsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl långkornigt ris
  • 200 g fryst grönsakblandning
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • saffran

Paella con chorizo — Gör så här

  1. Skär chorizokorvarna i skivor. Hacka löken och fräs i en minut i rypsolja. Tillsätt chorizon och låt korvbitarna brynas en aning. Lägg i riset, saffran och tomatpuré och fräs det i pannan utan vätska i en minut. Rör ner grönsaksblandningen. Häll på vatten, smula ner köttbuljongtärningarna och låt alltsammans puttra tills riset kokat klart. Kom ihåg att röra om nu och då. Smaka av med salt och peppar. Servera paellan med en klick vitlöksaioli.
  2. VITLÖKSAIOLI
  3. 1 äggula
  4. 1 dl rypsolja
  5. 2 finhackade vitlöksklyftor
  6. 1 tsk senap
  7. salt och socker efter smak
  8. Lägg äggulan i en skål och häll på oljan, droppvis. Rör om kraftigt medan du häller oljan. Häll litet i taget och försiktigt i början, när majonnäsen börjar tjocka kan du hälla mindre försiktigt. Rör ner finhackad vitlök och senap. Smaka av med lite salt och en nypa socker.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer