Hoppa till innehållet
Parmesangratinerad schnitzel

Parmesangratinerad schnitzel

Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g

40min (varav 20min aktiv)

2

Lätt

I det här receptet gratinerar vi lantgrisens härligt frasiga filéskivor på italiensk vis, avec parmesan och mozzarella. Skivorna steks knapriga, toppas med tomatsås och en rejäl hög ost och serveras med rostad brysselkål kryddad med vitlök. Mums!

Ingredienser

Gratinerad schnitzel
Brysselkål
  • 200 g brysselkål
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Dessutom
  • 1 kruka basilika

Instruktioner

Pensla lite olja på ytan av köttet, bägge sidor. Tillaga i panna, i ugn (225 grader och ca 15 minuter) eller i en airfryer (180 grader och ca 10 minuter). Sprid riven parmesan, tomatsås och slutligen riven mozzarella ovanpå schnitzlarna. Gratinera ännu i ugn under grillmotstånd, tills osten smält och fått färg (ca 8 min).

Avlägsna stjälken och de yttre bladen från brysselkålen och dela brysselkålen vid behov. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt brysselkål, vitlök, salt och olja i en skål och rör om. Tillaga i airfryer (180 grader och ca 10 min) eller i ugn (200 grader och ca 15 min).

Servera gratinerade schnitzlar med rostad brysselkål. Toppa med basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 985 kJ / 237 kcal 3446 kJ / 828 kcal
Fett 16 g 55.9 g
- varav mättat fett 3.2 g 11.2 g
Kolhydrat 9.1 g 31.9 g
- varav sockerarter 2.2 g 7.6 g
Protein 13 g 46 g
Fiber 2.1 g 7.3 g
Salt 1.4 g 5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan