Parmesangratinerad schnitzel
40min (varav 20min aktiv)
2
Lätt
Ingredienser
Gratinerad schnitzel
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g
- 1.5 dl tomatsås
- 0.5 dl riven parmesan
- 75 g riven mozzarellaost
- 3 msk olja
Brysselkål
- 200 g brysselkål
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Dessutom
- 1 kruka basilika
Instruktioner
Pensla lite olja på ytan av köttet, bägge sidor. Tillaga i panna, i ugn (225 grader och ca 15 minuter) eller i en airfryer (180 grader och ca 10 minuter). Sprid riven parmesan, tomatsås och slutligen riven mozzarella ovanpå schnitzlarna. Gratinera ännu i ugn under grillmotstånd, tills osten smält och fått färg (ca 8 min).
Avlägsna stjälken och de yttre bladen från brysselkålen och dela brysselkålen vid behov. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt brysselkål, vitlök, salt och olja i en skål och rör om. Tillaga i airfryer (180 grader och ca 10 min) eller i ugn (200 grader och ca 15 min).
Servera gratinerade schnitzlar med rostad brysselkål. Toppa med basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 985 kJ / 237 kcal | 3446 kJ / 828 kcal |
Fett | 16 g | 55.9 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 11.2 g |
Kolhydrat | 9.1 g | 31.9 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 7.6 g |
Protein | 13 g | 46 g |
Fiber | 2.1 g | 7.3 g |
Salt | 1.4 g | 5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.