Pasta carbonara
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Medel
Ingredienser
Pasta Carbonara
- 300 g spaghetti
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 1 lök
- 4 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 70 g riven parmesan
- 1 msk olja för stekning
- 0.2 dl färsk oregano
Instruktioner
Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen
Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar
Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt
Vispa upp äggen med grädden i en skål
Häll av den kokta spaghettin och rör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten
Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar
Servera genast med färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 935 kJ / 223 kcal | 2058 kJ / 490 kcal |
Fett | 8 g | 17.6 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 6.2 g |
Kolhydrat | 23.7 g | 52.1 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 1.9 g |
Protein | 13 g | 28 g |
Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
Salt | 0.5 g | 1.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.