
Pasta carbonara
Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g20min
4
Medel
Åh, pasta carbonara – så enkelt och så gott! Carbonarasåsen går bra att laga under tiden som pastan kokar och sedan bara blanda ingredienserna med varandra. I pasta carbonara finns det förutom pasta och kött också ägg och grädde. Men om man vill går det också att laga utan grädde eller utan ägg. Peppar ingår ofta i receptet och därför passar Snellmans Tunntunna skinka med pepparsmak perfekt som ingrediens till pastarätten. Snellmans tunntunna helköttsuppskärningar innehåller rikligt med finländskt gm-fritt kött av lantgris och ingen natriumglutamat.
Pasta carbonara är ett säkert val att servera både åt gäster vid en finare middag och åt barn. Här följer Herr Snellmans pasta carbonara-recept, varsågod!
Ingredienser
Pasta Carbonara
- 300 g spaghetti
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 1 lök
- 4 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 70 g riven parmesan
- 1 msk olja för stekning
- 0.2 dl färsk oregano
Instruktioner
- Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen
- Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar
- Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt
- Vispa upp äggen med grädden i en skål
- Häll av den kokta spaghettin och rör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten
- Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar
- Servera genast med färska örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 935 kJ / 223 kcal | 2058 kJ / 490 kcal |
Fett | 8 g | 17.6 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 6.2 g |
Kolhydrat | 23.7 g | 52.1 g |
- varav sockerarter | 0.8 g | 1.9 g |
Protein | 13 g | 28 g |
Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
Salt | 0.5 g | 1.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Åh, pasta carbonara – så enkelt och så gott! Carbonarasåsen går bra att laga under tiden som pastan kokar och sedan bara blanda ingredienserna med varandra. I pasta carbonara finns det förutom pasta och kött också ägg och grädde. Men om man vill går det också att laga utan grädde eller utan ägg. Peppar ingår ofta i receptet och därför passar Snellmans Tunntunna skinka med pepparsmak perfekt som ingrediens till pastarätten. Snellmans tunntunna helköttsuppskärningar innehåller rikligt med finländskt gm-fritt kött av lantgris och ingen natriumglutamat.
Pasta carbonara är ett säkert val att servera både åt gäster vid en finare middag och åt barn. Här följer Herr Snellmans pasta carbonara-recept, varsågod!