Hoppa till innehållet
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g

4

20min tillagningstid + 20min total tid

Medel

Åh, pasta carbonara – så enkelt och så gott! Carbonarasåsen går bra att laga under tiden som pastan kokar och sedan bara blanda ingredienserna med varandra. I pasta carbonara finns det förutom pasta och kött också ägg och grädde. Men om man vill går det också att laga utan grädde eller utan ägg. Peppar ingår ofta i receptet och därför passar Snellmans Tunntunna skinka med pepparsmak perfekt som ingrediens till pastarätten. Snellmans tunntunna helköttsuppskärningar innehåller rikligt med finländskt gm-fritt kött av lantgris och ingen natriumglutamat. Pasta carbonara är ett säkert val att servera både åt gäster vid en finare middag och åt barn. Här följer Herr Snellmans pasta carbonara-recept, varsågod!

Ingredienser

Pasta Carbonara

Instruktioner

Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen
Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar
Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt
Vispa upp äggen med grädden i en skål
Häll av den kokta spaghettin och rör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten
Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar
Servera genast med färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 935 kJ / 223 kcal 2058 kJ / 490 kcal
Fett 8 g 17.6 g
- varav mättat fett 2.8 g 6.2 g
Kolhydrat 23.7 g 52.1 g
- varav sockerarter 0.8 g 1.9 g
Protein 13 g 28 g
Fiber 1.3 g 2.9 g
Salt 0.5 g 1.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan