Pasta Carbonara

Pasta Carbonara basilikanlehdillä koristeltuna

Ah, pasta carbonara – niin helppoa ja niin hyvää! Perinteisen reseptin mukainen aito pasta carbonara sisältää sekä kermaa että kananmunaa, mutta halutessasi voit myös valmistaa carbonaran ilman kermaa tai ilman kananmunaa. Pasta carbonarassa on yleensä pippuria, niinpä Snellmanin runsaasti suomalaista gm-vapaata maatiaispossunlihaa sisältävä ja ilman natriumglutamaattia valmistettu Ohuen ohut pippurinen kinkku sopiikin ruokaan täydellisesti. Carbonara-kastike valmistuu nopeasti yhtä aikaa spaghetin kanssa ja on varma valinta sekä lasten arkiruoaksi että päivällispöytään, kun tulee vieraita.

Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4 15 min

Ainekset

 • spaghettia
 • 150 pkt Ohuen ohut pippurinen kinkku
 • 1 sipuli
 • 4 kananmunaa
 • 1 dl ruokakermaa
 • 1 pussillinen (70 g) parmesanraastetta
 • öljyä paistamiseen
 • tuoretta oreganoa

Pasta Carbonara — Ohje

 1. Kiehauta vesi ja keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Silppua sipuli hienoksi ja viipaloi kinkku pieniksi paloiksi.
 3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.
 4. Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa.
 5. Kaada keitetystä spaghetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste.
 6. Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
 7. Tarjoa pasta carbonara heti tuoreiden yrttien kanssa.

Vinkki!

Kokeile myös tehdä pasta carbonara Kunnon pekonista! Tällöin valmistusaika toki pitenee pekonin pilkkomisen ja rapeaksi ruskistamisen verran (eikä öljyä tarvita), mutta lopputulos on varmasti vaivannäön väärti, tuleehan pekonisesta pasta carbonarasta kerrassaan vastustamattoman herkullista.

Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti:

Italialainen pasta carbonara oli alkujaan Rooman alueen ruokalaji. Nimi Carbonara viittaa kivihiilikaivoksilla työskenteleviin miehiin, joille pippurinen pastakastike oli oivallinen lounas. Suomessa ruoasta käytetään usein myös nimeä miilunpolttajan pasta tai spagetti.

Carbonara-kastiketta on helppo maustaa halutessaan myös oman maun mukaan – esimerkiksi sinihomejuustolla. Reseptivideolla valmistuu pasta carbonara ilman kananmunaa, mutta aitoon pasta carbonaraan se kuuluu – runsaan sipulin lisäksi. Aavistuksen raa’aksi jäävä kananmuna ei välttämättä kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Silloin se kannattaa suosiolla jättää pois ja tuplata kerman määrä. Näin näppärästi se käy:

Tämä pasta carbonara resepti löytyy myös YouTube-kanavaltamme.

Katso myös muut carbonara-henkiset reseptimme:

Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit