Pasta carbonara

Betygsatt 0 av 5
Pasta Carbonara 1

Åh, pasta carbonara – så enkelt och så gott! Carbonarasåsen går bra att laga under tiden som pastan kokar och sedan bara blanda ingredienserna med varandra. I pasta carbonara finns det förutom pasta och kött också ägg och grädde. Men om man vill går det också att laga utan grädde eller utan ägg. Peppar ingår ofta i receptet och därför passar Snellmans Tunntunna skinka med pepparsmak perfekt som ingrediens till pastarätten. Snellmans tunntunna helköttsuppskärningar innehåller rikligt med finländskt gm-fritt kött av lantgris och ingen natriumglutamat.

Pasta carbonara är ett säkert val att servera både åt gäster vid en finare middag och åt barn. Här följer Herr Snellmans pasta carbonara-recept, varsågod!

4

Ingredienser

  • 150 pkt Tunntunn Skinka med pepparsmak
  • 1 lök
  • 4 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 påse (70 g ) riven parmesanost
  • olja till stekning
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen
  2. Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar
  3. Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt
  4. Vispa upp äggen med grädden i en skål
  5. Häll av den kokta spaghettin och rör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten
  6. Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar
  7. Servera genast med färska örter.
  8. PASTA CARBONARA - SKINKPASTA AV SUPERIOR SKINKA:
  9. Pasta carbonara är en italiensk maträtt. Ordet carbonara syftar på svartpepparn som alltid ingår i receptet och kommer från att kolgruvarbetares lunch ofta var en pepprig pastarätt. Carbonarapastan går att anpassa enligt egen smak och ett tips är att tillägga blåmögelost, vilket vi också har gjort i videon. I vår video har vi använt superior skinka och pasta carbonaran görs utan ägg och lök eftersom ägg, som kan vara lite rå, inte alltid är i allas smak. Då lönar det sig helt enkelt att laga receptet utan ägg och istället dubbla mängden grädde!
  10. Så här enkelt är det:
  11. Denna pasta carbonara finns också på YouTube.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna uppskärningar på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspånsrök. Skivorna är vikta och radade på ett sådant sätt i förpackningarna att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept