Pasta carbonara med krispiga grönkålschips
30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Pasta Carbonara
- 400 g spaghetti
- 1 pkt Snellman Skivad sida av lantgris ca 350 g
- 2 ägg
- 1 äggula
- 100 g riven parmesan
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Grönkålschips
- 150 g bladkål
- 1 msk olja
- 0.25 tsk salt
Instruktioner
Grönkålschipsen
Skölj grönkålen och torka av den ordentligt med en kökshandduk. Avlägsna hårda stjälkdelar och riv små chipsaktiga bitar av kålen och bred ut på en bakplåt med papper.
Gnugga in olja i chipsen och salta lätt. Grädda i 150-gradig ugn i ca. 20 minuter – vänd chipsen halvvägs. Var försiktigt så chipsen inte brinner upp. Låt svalna.
Pasta carbonara
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Strimla skivorna och stek krispiga i en varm stekpanna.
Under tiden kan du koka upp spaghettin enligt instruktionerna. Kom ihåg att salta kokvattnet.
Söndra äggens struktur i en skål och krydda med salt och peppar. Riv parmesanosten fint.
När pastan kallnat, ta till vara ca. 1 dl kokvatten. Låt pastan rinna av och sätt i pannan med grissidorna och rör om. Tillsätt ägg och parmesan och rör om ordentligt.
Tillsätt lite kokvatten från pastan för önskad konsistens. Pastan borde vara fuktig och glansig, men inte bada i såsen. Mera vatten bara, ifall du inte är nöjd. Servera pastan omedelbart med ännu lite riven parmesan och grönkålschips.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 950 kJ / 227 kcal | 3419 kJ / 818 kcal |
Fett | 11.8 g | 42.4 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 14 g |
Kolhydrat | 18.6 g | 66.8 g |
- varav sockerarter | 0.3 g | 1.2 g |
Protein | 10 g | 37 g |
Fiber | 1.6 g | 5.9 g |
Salt | 0.4 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.