Pasta carbonara ja lehtikaalisipsit
4
20min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pasta Carbonara
- 400 g spagettia
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kylkiviipale n. 350 g
- 2 kpl kananmunaa
- 1 kpl kananmunan keltuaista
- 100 g parmesaaniraastetta
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Lehtikaalisipsit
- 150 g lehtikaalia
- 1 rkl öljyä
- 0.25 tl suolaa
Ohje
Lehtikaalisipsit
Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa huolellisesti puhtaalla keittiöliinalla. Poista kova lehtiruoti ja revi kaali pienemmiksi paloiksi, levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Hiero lehtikaaleihin öljy ja ripottele päälle suolaa. Paista uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia, käännä sipsit paistinlastan avulla puolessa välissä. Varo polttamasta sipsejä. Anna jäähtyä.
Pasta carbonara
Ota Snellman Maatiaispossun kylkiviipaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Suikaloi ja paista possunkylki kuumalla pannulla rapeaksi.
Keitä sillä aikaa spagetti paketin ohjeiden mukaisesti. Muista suolata keitinvesi!
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta parmesaanijuusto hienoksi raasteeksi.
Kun pasta on kypsää, ota talteen noin 1 dl pastan keitinvettä. Valuta pasta ja lisää pannulle possunkyljen kanssa, sekoita. Lisää kananmunat ja parmesaaniraaste, sekoita voimakkaasti.
Lisää hiukan pastan keitinvettä, jotta saat oikean koostumuksen. Pastan tulisi olla kiiltävää ja kosteaa, mutta ei lillua kastikkeessa. Lisää keitinvettä, jos pasta vaikuttaa kuivalta. Tarjoile pasta heti parmesaanin ja rapeiden lehtikaalisipsien kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 950 kJ / 227 kcal | 3419 kJ / 818 kcal |
Rasva | 11.8 g | 42.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.9 g | 14 g |
Hiilihydraatit | 18.6 g | 66.8 g |
- josta sokereita | 0.3 g | 1.2 g |
Proteiini | 10 g | 37 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 5.9 g |
Suola | 0.4 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.