
Pasta med bacon och kantareller
Riktig bacon 150 g20min
4
Medel
Ingredienser
- 1 l kantarell
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk grönsaksbuljong
- 0.25 tsk svartpeppar från kvarn
- 250 g tagliatelle pasta
- 75 g parmesan ost
- färsk persilja
- 3 salladslökar med stjälk
- 1 dl kokningsvatten av pasta
Instruktioner
-
Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt förpackningens föreskrifter. Spara 1 dl av vattnet du kokade pastan i.
-
Medan pastan blir klar kan du putsa dina kantareller och skära i mindre bitar. Skär också ditt bacon i mindre bitar och strimla löken.
-
Lyft svampen i en torr panna och stek tills all vätska avlägsnats. Ställ svamparna till sidan på en tallrik.
-
Stek bacon i stekpannan tills det blir krispigt. Flytta svamparna tillbaka i pannan och stek ännu blandningen i några minuter. Lägg i löken, du kan slutligen också plocka några skedar av blandningen till sidan för dekorering.
-
Tillsätt grädde, den sparade vattenskvätten, fond och svartpeppar. Låt puttra i någon minut. Rör om såsen och rör sen ihop med den kokta pastan. Dekorera med några skedar svamp, bacon och lök.
-
Riv parmesanost över härligheten och toppa med färsk persilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 617 kJ / 147 kcal | 2160 kJ / 516 kcal |
Fett | 6.7 g | 23.3 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 15.2 g | 53.1 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 5.6 g |
Protein | 6 g | 22 g |
Fiber | 1.1 g | 3.8 g |
Salt | 1.2 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.