Siirry sisältöön
Kantarelli-pekonipasta

Kantarelli-pekonipasta

Kunnon pekoni 150 g

20min

4

Keskitaso

Kotimainen Kunnon pekoni ja kantarellit, siinäpä vasta makupari! Tämä täyteläinen kantarelli-pekonipasta vie takuulla kielen mennessään ja valmistuukin näppärästi.

Ainekset

  • 1 l kantarelleja
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 0.25 tl mustapippuria myllystä
  • 250 g tagliatelle pastaa
  • 75 g parmesaani juustoa
  • tuoretta persiljaa
  • 3 kpl kesäsipulia varsineen
  • 1 dl pastan keitinvettä

Ohje

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä.

Pastan kypsyessä puhdista kantarellit ja leikkaa ne muutamaan osaan. Paloittele pekoni. Leikkaa kesäsipulit viipaleiksi.

Nosta sienet kuivalle pannulle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Siirrä sienet lautaselle hetkeksi odottamaan.

Lisää pannulle pekoni ja paista kunnes se on rapeaa. Siirrä sienet takaisin pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kesäsipuli. Ota osa sienistä, pekonista ja kesäsipulista halutessasi sivuun koristelua varten.

Lisää kerma, keitinvesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita kastike ja keitetty pasta keskenään. Lisää pinnalle koristelua varten otetut sienet, pekoni ja kesäsipuli.

Höylää pinnalle parmesanjuustoa ja viimeistele tuoreella persiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 617 kJ / 147 kcal 2160 kJ / 516 kcal
Rasva 6.7 g 23.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.9 g 10.2 g
Hiilihydraatit 15.2 g 53.1 g
- josta sokereita 1.6 g 5.6 g
Proteiini 6 g 22 g
Ravintokuitu 1.1 g 3.8 g
Suola 1.2 g 4.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle