Hoppa till innehållet
Pasta med bacon och kantareller

Pasta med bacon och kantareller

Riktig bacon 150 g

20min

4

Medel

Riktigt inhemskt bacon och läckra kantareller från den finska naturen, vilken smakduo! Denna perfekta pasta med kantareller och bacon är enkel att tillreda och lär inte stanna länge på tallriken!

Ingredienser

  • 1 l kantarell
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 0.25 tsk svartpeppar från kvarn
  • 250 g tagliatelle pasta
  • 75 g parmesan ost
  • färsk persilja
  • 3 salladslökar med stjälk
  • 1 dl kokningsvatten av pasta

Instruktioner

Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt förpackningens föreskrifter. Spara 1 dl av vattnet du kokade pastan i.

Medan pastan blir klar kan du putsa dina kantareller och skära i mindre bitar. Skär också ditt bacon i mindre bitar och strimla löken.

Lyft svampen i en torr panna och stek tills all vätska avlägsnats. Ställ svamparna till sidan på en tallrik.

Stek bacon i stekpannan tills det blir krispigt. Flytta svamparna tillbaka i pannan och stek ännu blandningen i några minuter. Lägg i löken, du kan slutligen också plocka några skedar av blandningen till sidan för dekorering.

Tillsätt grädde, den sparade vattenskvätten, fond och svartpeppar. Låt puttra i någon minut. Rör om såsen och rör sen ihop med den kokta pastan. Dekorera med några skedar svamp, bacon och lök.

Riv parmesanost över härligheten och toppa med färsk persilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 617 kJ / 147 kcal 2160 kJ / 516 kcal
Fett 6.7 g 23.3 g
- varav mättat fett 2.9 g 10.2 g
Kolhydrat 15.2 g 53.1 g
- varav sockerarter 1.6 g 5.6 g
Protein 6 g 22 g
Fiber 1.1 g 3.8 g
Salt 1.2 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan