Pasta med bacon och kantareller
4
20min tillagningstid | 20min total tid
Medel
Ingredienser
- 1 l kantarell
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk grönsaksbuljong
- 0.25 tsk svartpeppar från kvarn
- 250 g tagliatelle pasta
- 75 g parmesan ost
- färsk persilja
- 3 salladslökar med stjälk
- 1 dl kokningsvatten av pasta
Instruktioner
Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt förpackningens föreskrifter. Spara 1 dl av vattnet du kokade pastan i.
Medan pastan blir klar kan du putsa dina kantareller och skära i mindre bitar. Skär också ditt bacon i mindre bitar och strimla löken.
Lyft svampen i en torr panna och stek tills all vätska avlägsnats. Ställ svamparna till sidan på en tallrik.
Stek bacon i stekpannan tills det blir krispigt. Flytta svamparna tillbaka i pannan och stek ännu blandningen i några minuter. Lägg i löken, du kan slutligen också plocka några skedar av blandningen till sidan för dekorering.
Tillsätt grädde, den sparade vattenskvätten, fond och svartpeppar. Låt puttra i någon minut. Rör om såsen och rör sen ihop med den kokta pastan. Dekorera med några skedar svamp, bacon och lök.
Riv parmesanost över härligheten och toppa med färsk persilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 617 kJ / 147 kcal | 2160 kJ / 516 kcal |
Fett | 6.7 g | 23.3 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 15.2 g | 53.1 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 5.6 g |
Protein | 6 g | 22 g |
Fiber | 1.1 g | 3.8 g |
Salt | 1.2 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.