Hoppa till innehållet
Peppargrisfilè med bacon

Peppargrisfilè med bacon

Innerfilé av lantgris ca 690 g

6

25min tillagningstid | 35min total tid

Lätt

Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Servera gärna med klyftpotatis eller våffelpotatis, eller kombinera med en färsk sallad.

Ingredienser

Peppargrisfilé med bacon
Pensling
  • 0.5 dl tomatketchup
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
Till servering
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk citron skal

Instruktioner

Peppargrisfilé med bacon

Skär ungefär 2 cm tjocka skivor av filéen. Blanda ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filéen och rör om. Låt ta smak i 10 minuter.

Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfiléen värme. Smeta glasering över dina knyten under resans gång.

Servera med jogurtsås, som du kryddat med citronskal.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 670 kJ / 160 kcal 1205 kJ / 288 kcal
Fett 8.3 g 14.9 g
- varav mättat fett 3.8 g 6.8 g
Kolhydrat 3 g 5.5 g
- varav sockerarter 2.8 g 5 g
Protein 18 g 33 g
Fiber 0.7 g 1.2 g
Salt 1.3 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan