Peppargrisfilè med bacon
35min (varav 25min aktiv)
6
Lätt
Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Servera gärna med klyftpotatis eller våffelpotatis, eller kombinera med en färsk sallad.
Ingredienser
Peppargrisfilé med bacon
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 dl tomatketchup
- 1 tsk salt
- 2 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kruka bladpersilja
Pensling
- 0.5 dl tomatketchup
- 1 tsk grovmald svartpeppar
Till servering
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk citron skal
Instruktioner
Peppargrisfilé med bacon
Skär ungefär 2 cm tjocka skivor av filéen. Blanda ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filéen och rör om. Låt ta smak i 10 minuter.
Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfiléen värme. Smeta glasering över dina knyten under resans gång.
Servera med jogurtsås, som du kryddat med citronskal.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 670 kJ / 160 kcal | 1205 kJ / 288 kcal |
Fett | 8.3 g | 14.9 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 6.8 g |
Kolhydrat | 3 g | 5.5 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 5 g |
Protein | 18 g | 33 g |
Fiber | 0.7 g | 1.2 g |
Salt | 1.3 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.