Peppargrisfilé med bacon

Pekoni-pippuripossu

Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Servera gärna med klyftpotatis eller våffelpotatis, eller kombinera med en färsk sallad.

6-8

Ingredienser

  • 1 st Rökt innerfilé av lantgris
  • 1,5 paket Riktigt bacon
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk grovmald svartpeppar
  • 0,5 kruka libsticka eller en kruka bladpersilja
Pensling
  • 0,25 dl ketchup
  • 1 tl grovmald svartpeppar
Servering
  • 2 dl tjock jogurt
  • 1 tl citronskal, rivet av en halv citron

Peppargrisfilé med bacon — Gör så här

  1. Skär ungefär 2 cm tjocka skivor av filéen. Blanda ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filéen och rör om. Låt ta smak i 10 minuter. Leikkaa possun sisäfilee parin sentin paloiksi. Sekoita ketsuppi, suola, mustapippuri ja yrtistä riivityt lehdet. Lisää possupalat joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua 10 minuuttia.
  2. Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfiléen värme. Smeta glasering över dina knyten under resans gång.
  3. Servera med jogurtsås, som du kryddat med citronskal.

Rate

Dela

Kommentarer