Hoppa till innehållet
Pulled pork med mandarinsmak

Pulled pork med mandarinsmak

Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg

4

7h tillagningstid + 7h total tid

Lätt

Har du ännu hunnit testa den fräscha mandarinen i matlagning och bakning? Slutresultatet blir både smakrikt och saftigt, som t.ex. när du med tålamod tillreder pulled pork enligt detta recept. Pulled pork blir riktigt gott när du äter köttet i ett pitabröd eller en taco och varvar med allehanda läckerheter. Receptet har producerat av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Pulled pork med mandarinsmak

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur senast en timme innan tillredning. Ställ ugnen på 125 grader.

Riv skalet av ett par mandariner och varva med saften från 2-3 mandariner. Tillsätt övriga marinadingredienser och rör om.

Placera kasslerbiten i en ugnsfast form, häll marinaden över köttet och täck med folie.

Låt mysa i ugnen mellan 5-7 timmar tills köttet lätt smular sönder. Låt vila täckt i en halv timme och riv sedan köttet med två gafflar och rör om ordentligt.

Servera grisköttet i pitabröd eller som fyllning i tacos. Du kan varva ditt pitabröd med t.ex. picklad rödlök, sallad, gurka eller bladpersilja., Också fetaost passar utmärkt i helheten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 1189 kJ / 285 kcal 1784 kJ / 428 kcal
Fett 18.8 g 28.2 g
- varav mättat fett 6.5 g 9.8 g
Kolhydrat 5.6 g 8.4 g
- varav sockerarter 5.3 g 7.9 g
Protein 23 g 34 g
Fiber 0.3 g 0.4 g
Salt 1.9 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan