Pulled pork med mandarinsmak
4
7h tillagningstid | 7h total tid
Lätt
Ingredienser
Pulled pork med mandarinsmak
- 1 dl mandarinjuice
- 2 mandarinskal
- 4 vitlökslyftor
- 1 röd chili
- 4 msk farinsocker
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjam
- 1 msk salt
- 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur senast en timme innan tillredning. Ställ ugnen på 125 grader.
Riv skalet av ett par mandariner och varva med saften från 2-3 mandariner. Tillsätt övriga marinadingredienser och rör om.
Placera kasslerbiten i en ugnsfast form, häll marinaden över köttet och täck med folie.
Låt mysa i ugnen mellan 5-7 timmar tills köttet lätt smular sönder. Låt vila täckt i en halv timme och riv sedan köttet med två gafflar och rör om ordentligt.
Servera grisköttet i pitabröd eller som fyllning i tacos. Du kan varva ditt pitabröd med t.ex. picklad rödlök, sallad, gurka eller bladpersilja., Också fetaost passar utmärkt i helheten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 969 kJ / 232 kcal | 1743 kJ / 418 kcal |
Fett | 13.8 g | 24.9 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 8.6 g |
Kolhydrat | 9.5 g | 17.1 g |
- varav sockerarter | 8.9 g | 16.1 g |
Protein | 17 g | 30 g |
Fiber | 0.5 g | 0.9 g |
Salt | 3 g | 5.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.