Hoppa till innehållet
Pulled pork med mandarinsmak

Pulled pork med mandarinsmak

4

7h tillagningstid | 7h total tid

Lätt

Har du ännu hunnit testa den fräscha mandarinen i matlagning och bakning? Slutresultatet blir både smakrikt och saftigt, som t.ex. när du med tålamod tillreder pulled pork enligt detta recept. Pulled pork blir riktigt gott när du äter köttet i ett pitabröd eller en taco och varvar med allehanda läckerheter. Receptet har producerat av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Pulled pork med mandarinsmak
  • 1 dl mandarinjuice
  • 2 mandarinskal
  • 4 vitlökslyftor
  • 1 röd chili
  • 4 msk farinsocker
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjam
  • 1 msk salt
  • 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur senast en timme innan tillredning. Ställ ugnen på 125 grader.

Riv skalet av ett par mandariner och varva med saften från 2-3 mandariner. Tillsätt övriga marinadingredienser och rör om.

Placera kasslerbiten i en ugnsfast form, häll marinaden över köttet och täck med folie.

Låt mysa i ugnen mellan 5-7 timmar tills köttet lätt smular sönder. Låt vila täckt i en halv timme och riv sedan köttet med två gafflar och rör om ordentligt.

Servera grisköttet i pitabröd eller som fyllning i tacos. Du kan varva ditt pitabröd med t.ex. picklad rödlök, sallad, gurka eller bladpersilja., Också fetaost passar utmärkt i helheten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 969 kJ / 232 kcal 1743 kJ / 418 kcal
Fett 13.8 g 24.9 g
- varav mättat fett 4.8 g 8.6 g
Kolhydrat 9.5 g 17.1 g
- varav sockerarter 8.9 g 16.1 g
Protein 17 g 30 g
Fiber 0.5 g 0.9 g
Salt 3 g 5.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan