Pulled pork med mandarinsmak
7h
4
Lätt
Ingredienser
Pulled pork med mandarinsmak
- 1 dl mandarinjuice
- 2 mandarinskal
- 4 vitlökslyftor
- 1 röd chili
- 4 msk farinsocker
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjam
- 1 msk salt
- 1 pkt Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur senast en timme innan tillredning. Ställ ugnen på 125 grader.
Riv skalet av ett par mandariner och varva med saften från 2-3 mandariner. Tillsätt övriga marinadingredienser och rör om.
Placera kasslerbiten i en ugnsfast form, häll marinaden över köttet och täck med folie.
Låt mysa i ugnen mellan 5-7 timmar tills köttet lätt smular sönder. Låt vila täckt i en halv timme och riv sedan köttet med två gafflar och rör om ordentligt.
Servera grisköttet i pitabröd eller som fyllning i tacos. Du kan varva ditt pitabröd med t.ex. picklad rödlök, sallad, gurka eller bladpersilja., Också fetaost passar utmärkt i helheten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 1189 kJ / 285 kcal | 1784 kJ / 428 kcal |
Fett | 18.8 g | 28.2 g |
- varav mättat fett | 6.5 g | 9.8 g |
Kolhydrat | 5.6 g | 8.4 g |
- varav sockerarter | 5.3 g | 7.9 g |
Protein | 23 g | 34 g |
Fiber | 0.3 g | 0.4 g |
Salt | 1.9 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.