
Mandariinilla maustettu nyhtöpossu
7h
8
Helppo
Ainekset
Maustettu nyhtöpossu
- 1 dl mandariinimehua
- 2 kpl mandariinin kuorta
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 4 rkl fariinisokeria
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl suolaa
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
-
Raasta mandariinien kuoret ja purista mehut kulhoon. Mittaa muut marinadin ainekset sekaan ja sekoita.
-
Aseta Snellmanin Maatiaispossun kassler uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle marinadi ja peitä foliolla.
-
Paista uunissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa. Anna levätä peitettynä noin puoli tuntia. Nyhdä liha kahdella haarukalla tai käsin. Sekoita.
-
Tarjoile nyhtöpossu pitojen välissä tai vaikka tacojen täytteenä. Pitojen täytteeksi sopivat mainiosti esimerkiksi pikkelöity punasipuli, salaatti, kurkku tai lehtipersilja. Myös fetajuusto sopii pitaleivän täytteeksi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1189 kJ / 285 kcal | 1784 kJ / 428 kcal |
Rasva | 18.8 g | 28.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 5.6 g | 8.4 g |
- josta sokereita | 5.3 g | 7.9 g |
Proteiini | 23 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.4 g |
Suola | 1.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.