Mandariinilla maustettu nyhtöpossu
8
7t työaika | 7t kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Maustettu nyhtöpossu
- 1 dl mandariinimehua
- 2 kpl mandariinin kuorta
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 4 rkl fariinisokeria
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl suolaa
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
Raasta mandariinien kuoret ja purista mehut kulhoon. Mittaa muut marinadin ainekset sekaan ja sekoita.
Aseta Snellmanin Maatiaispossun kassler uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle marinadi ja peitä foliolla.
Paista uunissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa. Anna levätä peitettynä noin puoli tuntia. Nyhdä liha kahdella haarukalla tai käsin. Sekoita.
Tarjoile nyhtöpossu pitojen välissä tai vaikka tacojen täytteenä. Pitojen täytteeksi sopivat mainiosti esimerkiksi pikkelöity punasipuli, salaatti, kurkku tai lehtipersilja. Myös fetajuusto sopii pitaleivän täytteeksi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1189 kJ / 285 kcal | 1784 kJ / 428 kcal |
Rasva | 18.8 g | 28.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 5.6 g | 8.4 g |
- josta sokereita | 5.3 g | 7.9 g |
Proteiini | 23 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.4 g |
Suola | 1.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.