Mandariinilla maustettu nyhtöpossu

Mandariinilla maustettu nyhtöpossu

Oletko kokeillut mandariineja leivonnassa tai ruoanlaitossa? Ne antavat vahvaa makua ja mehukkuutta esimerkiksi hartaudella haudutetulle pulled porkille. Tarjoile suussa sulava nyhtöpossu kasvisten ja pitaleipien kanssa tai tacojen täytteenä.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 7 h

Ainekset

  • 1 dl mandariinimehua (2–3 mandariinin mehu)
  • 2 kpl mandariinin kuori raastettuna
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punainen chili
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 pkt Snellman Maatiaispossun kassleria (800 g)

Mandariinilla maustettu nyhtöpossu — Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
  2. Raasta mandariinien kuoret ja purista mehut kulhoon. Mittaa muut marinadin ainekset sekaan ja sekoita.
  3. Aseta Snellmanin Maatiaispossun kassler uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle marinadi ja peitä foliolla.
  4. Paista uunissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa. Anna levätä peitettynä noin puoli tuntia. Nyhdä liha kahdella haarukalla tai käsin. Sekoita.
  5. Tarjoile nyhtöpossu pitojen välissä tai vaikka tacojen täytteenä. Pitojen täytteeksi sopivat mainiosti esimerkiksi pikkelöity punasipuli, salaatti, kurkku tai lehtipersilja. Myös fetajuusto sopii pitaleivän täytteeksi.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit