Siirry sisältöön
Mandariinilla maustettu nyhtöpossu

Mandariinilla maustettu nyhtöpossu

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

8

7t työaika | 7t kokonaisaika

Helppo

Oletko kokeillut mandariineja leivonnassa tai ruoanlaitossa? Ne antavat vahvaa makua ja mehukkuutta esimerkiksi hartaudella haudutetulle pulled porkille. Tarjoile suussa sulava nyhtöpossu kasvisten ja pitaleipien kanssa tai tacojen täytteenä. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Maustettu nyhtöpossu
  • 1 dl mandariinimehua
  • 2 kpl mandariinin kuorta
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.

Raasta mandariinien kuoret ja purista mehut kulhoon. Mittaa muut marinadin ainekset sekaan ja sekoita.

Aseta Snellmanin Maatiaispossun kassler uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle marinadi ja peitä foliolla.

Paista uunissa 5–7 tuntia, kunnes liha on hajoavan mureaa. Anna levätä peitettynä noin puoli tuntia. Nyhdä liha kahdella haarukalla tai käsin. Sekoita.

Tarjoile nyhtöpossu pitojen välissä tai vaikka tacojen täytteenä. Pitojen täytteeksi sopivat mainiosti esimerkiksi pikkelöity punasipuli, salaatti, kurkku tai lehtipersilja. Myös fetajuusto sopii pitaleivän täytteeksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1189 kJ / 285 kcal 1784 kJ / 428 kcal
Rasva 18.8 g 28.2 g
- josta tyydyttynyttä 6.5 g 9.8 g
Hiilihydraatit 5.6 g 8.4 g
- josta sokereita 5.3 g 7.9 g
Proteiini 23 g 34 g
Ravintokuitu 0.3 g 0.4 g
Suola 1.9 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle