
Quattro Stagioni -plåtpizza
Bäst på pizzan baconflarn 100 g1h 25min (varav 25min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan baconflarn 100 g
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan skinkflarn 100 g
- 200 g pizzasås
- 150 g crème fraiche
- 200 g riven ost
- 1 dl gröna, kärnfria oliver
- 1 små päron
- 0.5 burk ananas bitar i vätska
- 25 g babyspenat
- 25 g rucolasallad
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Botten
- 12 g färsk jäst
- 2.5 dl vatten
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 3 msk olivolja
Instruktioner
-
Smula sönder jäst i fingervarmt vatten. Tillsätt socker, salt och mjöl. Bearbeta degen en stund och tillsätt 2 msk olja. Fortsätt bearbeta degen ytterligare ca. 5 min. tills den släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl vid behov.
-
Olja in degens yta, täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 12 timmar eller över natten.
-
Kavla ut degen på bakplåtspapper så det täcker en plåt, använd mjöl vid behov och lyft sedan degen på ugnsplåt. Tryck ut degen med händerna så den når ända till kanterna. Täck plåten med en kökshandduk och låt jäsa i en halvtimme.
-
Dela päronet, ta bort kärnhuset och skiva det.
-
Dela in pizzan mentalt i fyra lika stora rutfält – bred ut tomatsås i motsatta hörn och crème fraîche i motsatta hörn. Slutresultatet blir ett schackbräde i miniatyr. Strö riven ost över hela pizzabotten.
-
Strö nduja och oliver över ena tomathörnet och skinka och ananas över det motsatta tomathörnet.
-
Babyspenat och kyckling fördelar du över det ena crème fraîche-hörnet, päronskivor och bacon över det andra.
-
Grädda pizzan i 225-gradig ugn i ca. 30 min.
-
Toppa pizzan med färsk rucola och basilika. Tillsätt svartpeppar om du vill.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 869 kJ / 208 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 11.7 g | 0 g |
- varav mättat fett | 5 g | 0 g |
Kolhydrat | 15 g | 0 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 0 g |
Protein | 9 g | 0 g |
Fiber | 1.3 g | 0 g |
Salt | 1.1 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.