Hoppa till innehållet
Quattro Stagioni -plåt­pizza

Quattro Stagioni -plåt­pizza

Bäst på pizzan baconflarn 100 g

1h 25min (varav 25min aktiv)

4

Lätt

Tämä peltipizza on täydellinen ratkaisu, kun koko perhe haluaa pizzaa, mutta jokaisella on omat suosikkinsa. Pohja valmistuu helposti ja kohoaa uunissa meheväksi, ja sen päälle mahtuu neljä erilaista makumaailmaa – tulinen ndujamuru ja oliivit, klassinen kinkku-ananas, raikas buffalokana-pinaatti sekä makean suolainen päärynä-pekoniyhdistelmä. Uudet Pizzapäivän tuotteet on pakattu käteviin 100 g pusseihin, joten jokainen voi valita omat täytteensä ilman hävikkiä. Lopputulos on yksi suuri, herkullinen pellillinen pizzaa, joka riittää koko porukalle.

Ingredienser

Botten
  • 12 g färsk jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  1. Smula sönder jäst i fingervarmt vatten. Tillsätt socker, salt och mjöl. Bearbeta degen en stund och tillsätt 2 msk olja. Fortsätt bearbeta degen ytterligare ca. 5 min. tills den släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl vid behov.

  2. Olja in degens yta, täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 12 timmar eller över natten.

  3. Kavla ut degen på bakplåtspapper så det täcker en plåt, använd mjöl vid behov och lyft sedan degen på ugnsplåt. Tryck ut degen med händerna så den når ända till kanterna. Täck plåten med en kökshandduk och låt jäsa i en halvtimme.

  4. Dela päronet, ta bort kärnhuset och skiva det.

  5. Dela in pizzan mentalt i fyra lika stora rutfält – bred ut tomatsås i motsatta hörn och crème fraîche i motsatta hörn. Slutresultatet blir ett schackbräde i miniatyr. Strö riven ost över hela pizzabotten.

  6. Strö nduja och oliver över ena tomathörnet och skinka och ananas över det motsatta tomathörnet.

  7. Babyspenat och kyckling fördelar du över det ena crème fraîche-hörnet, päronskivor och bacon över det andra.

  8. Grädda pizzan i 225-gradig ugn i ca. 30 min.

  9. Toppa pizzan med färsk rucola och basilika. Tillsätt svartpeppar om du vill.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering g
Energi 869 kJ / 208 kcal 0 kJ / 0 kcal
Fett 11.7 g 0 g
- varav mättat fett 5 g 0 g
Kolhydrat 15 g 0 g
- varav sockerarter 2.5 g 0 g
Protein 9 g 0 g
Fiber 1.3 g 0 g
Salt 1.1 g 0 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Tämä peltipizza on täydellinen ratkaisu, kun koko perhe haluaa pizzaa, mutta jokaisella on omat suosikkinsa. Pohja valmistuu helposti ja kohoaa uunissa meheväksi, ja sen päälle mahtuu neljä erilaista makumaailmaa – tulinen ndujamuru ja oliivit, klassinen kinkku-ananas, raikas buffalokana-pinaatti sekä makean suolainen päärynä-pekoniyhdistelmä. Uudet Pizzapäivän tuotteet on pakattu käteviin 100 g pusseihin, joten jokainen voi valita omat täytteensä ilman hävikkiä. Lopputulos on yksi suuri, herkullinen pellillinen pizzaa, joka riittää koko porukalle.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan