Riktig carbonara
2
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Riktig carbonara
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 1 tsk smör
- 1 lök
- 4 vitlökslyftor
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 kruka basilika
- 1 saft från en citron
- 1 msk senap
- 100 g parmesan ost
- 2 ägg
- 200 g fullkornspasta
Instruktioner
Skala och stycka korven. Smält smöret på stekpanna, tillsätt korvstrimlorna och bruna
Då korven fått en gyllenbrun färg tillsätt hackad lök, hackad vitlök och kryddor. Då löken fått en fin färg, tillsätt grädde och vatten
Tillsätt citron, senap och hackad färsk basilika. Låt sjuda ännu en stund
Skär eller riv parmesanost och tillsätt en tillräcklig mängd pasta, som är kokat al dente. Tillsätt parmesanost och slutligen kläck äggen och blanda in dem i pastarätten. Servera med färsk basilika och parmesanost. För de som gillar starkare rätter rekommenderas det att lägga med färsk chili!
Pasta: koka 200 gram spelt- eller fullkornspasta i saltvatten
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 600 g | |
---|---|---|
Energi | 1073 kJ / 258 kcal | 6438 kJ / 1548 kcal |
Fett | 17.6 g | 105.4 g |
- varav mättat fett | 9.1 g | 54.3 g |
Kolhydrat | 12.6 g | 75.6 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 9.2 g |
Protein | 10 g | 63 g |
Fiber | 2 g | 11.7 g |
Salt | 0.9 g | 5.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.