Kunnon carbonara

Kunnon carbonara 1

Aitoa makua puhtaista raaka-aineista! Tässä carbonarassa pekoni korvataan kunnon lenkkimakkaralla. Lisäpotkua ja raikkautta pastaan tuo reilu valkosipuli, tuore basilika sekä rehelliset mausteet. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Soseessa -blogin tekemä.
Tästä löytyy myös hieman perinteisempi versio.

2

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 tl voita
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • 2 dl luomu vispikermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • 100 g parmesan-juustoa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g speltti- tai täysjyväpastaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Kuori, viipaloi ja lopuksi suikaloi makkara. Sulata voi pannulla ja lisää makkarasuikaleet ja ruskista niitä pannulla
  2. Kun makkarat ovat kevyesti ruskistuneet, lisää suikaloitu sipuli, silputtu valkosipuli ja mausteet. Kun sipulit on kuullottunut, lisää kerma ja vesi
  3. Lisää sitruuna, sinappi ja silputtu tuore basilika. Anna hautua vielä hetki
  4. Viipaloi tai raasta parmesan juusto ja lisää (al denteksi) keitettyä pastaa sopivan verran kastikkeeseen. Lisää sekaan parmesan juusto ja lopuksi riko ja sekoita munat pastan sekaan. Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesanin kera. Tulisuudesta pitäville suosittelen lisukkeeksi myös tuoretta chiliä!
  5. Pasta: keitä suolavedessä noin 200 g speltti- tai täysjyväpastaa.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä